Mentás pulykapogácsa köményes joghurttal recept
A Mentás pulykapogácsa köményes joghurttal hozzávalói:1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 marék friss mentalevél
50 dkg darált pulykahús
1/2 teáskanál őrölt fahéj
só
2 + 4 evőkanál olaj
2 dl joghurt
1 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál méz
A Mentás pulykapogácsa köményes joghurttal elkészítési módja:
Apróra vágom az újhagymák fehér szárát, a fokhagymagerezdeket és a mentaleveleket, majd hozzájuk adom a pulykahúst. A masszát megsózom, ízesítem őrölt fahéjjal, hozzáöntök 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverem. 8 részre osztom, majd kb. 5 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat formázok belőlük. Serpenyőben 4 evőkanál megmelegített olajon, fedő alatt megsütöm a húspogácsákat. Miközben sülnek (kb. 5-5 perc oldalanként) a mártáshoz összekeverem a joghurtot az őrölt köménnyel és a mézzel. A joghurtos öntetet még melegében rákanalazom a szűrőlapáttal kiszedett húspogácsákra, és már tálalható is. (4 adag lesz.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. okt. 7. 07:56
A mentás pulykapogácsa köményes joghurttal elkészítési módja és hozzávalói.