Mennyire "húzós" az elektromos sütő? (tudásbázis)
most kezdek agyvérzést kapni
mindneből 3 éve vettünk vadiújat... egy kombihűtő, 1 sz.gép, néha egy laptop megy, néha a kenyérsütő, meg amit világítunk...mindez havi 12-14 között jön ki...
Havonta?
Bocs az idegesitő kárdezősködésért, de fontos lenne a válasz
Ez a havi számlád? vagy 2 havi?
Ugyanis felénk 2 havonta számláznak, csak ezért érdekelne
Ha veszünk egy átlagos sütőt ami 2-3 kW telejesítményű napi 1 óra 100% sütést figyelembevéve havi 90 kWh fogyasztás .
48 Ft/kWh áramdíjnál ez 4320 Ft
Az okos háziasszonyok úgy szoktak racionlis fogyasztást csinálni,hogy egy meleggel több félét sütnek.
Viszont a minőség meghálálja.Sokkal szebb sütiket lehet villamos sütőben csinálni.
Szerintem sem húzós, arról nem is beszélve, hogy sokkal egyenletesebben süt.
Nekünk még a főző rész is elektromos (kerámia), bazi hűtő, tv, számítógép stb., 8.000 körül van a számlánk. Arra kell figyelni, hogy A, AA, A+ legyen. Nálunk ami jelentősen csökkentő tényező volt, az a világítás. Átálltunk LED-re, és az 50W-os spot helyett 2W-os a fogyasztásunk. Igaz, operálni nem lehet mellette, de közlekedni, meg csak úgy, teljesen okés. Na az mindjárt 3-4000 Ft mínusz volt a számlán.
Szerintem meg egyáltalán nem húzós.
Nekünk a főzőlap is elektromos, a cirkó is azzal megy, egész nap megy a számítógép, ott a hűtő, mosógép, mikro, villany, stb, és átlagosan 8-10 között fizetek. És sütök agyba-főbe.
Az nem mindegy, hogy milyet veszel szerintem.
nagyon..nekem pl ünnepi időszakban, mikor 2x annyit sütök mint rendesen, eleve 1500 körül több a számlám..
úgyhogy alapból is elvisz ennyit, az tuti..
Sziasztok!
Szeretnék elektomos sütőt venni, de nem tudom mennyire nyomja meg a villanyszámlát. Én napi rendszerességgel sütök, pl. kenyeret.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan süssek elektromos sütőben?
- Vadonatúj elektromos sütőm az első bekapcsoláskor az égett bakelithez hasonló szagot árasztott. Mi lehetett?
- Egész kacsát elektromos sütőben légkeveréssel vagy csak simán alsó-felső sütéssel jobb sütni?
- Multifunkciós elektromos sütőnél mit jelent a "hagyományos sütés"?
- Van valakinek elektromos hasábburgonya sütője? Meg kell várni, amig forró lesz az olaj és úgy beletenni a krumplit?
- Gázos és elektromos kürtőskalács sütő előnyei