Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni? (beszélgetés)
2 helyen melózok.
Az egyikből èlünk a másik a megtakarítás.
Minden összeg relatív..
a szomszédom házát most árulják,nem új, mert a háború után épült.
Mindenki a saját szintjén nyomorog.
Azt tudod e ,hogy a világ lakosságának a felső néhány százalékába tartozunk?
Olyan alapvető dolog mint tiszta víz ,áram ,étel stb.
Persze még itt sem érte el az emberek (néhány saját lábon álló kivételével)a Mashlow piramis csúcsát.
Dühítő,hogy a tisztességes munka sz@rt sem ér manapság.
Lehetne jobb és bőven rosszabb.
656 mrd
dr Várkonyi Andrea szerint
Én megelégednék azzal, ha a nappali padlót és a lepukkant konyhámat ki tudnám cseréltetni. Na jó, a zuhanykabint is…
Álom, álom…
1 fizetésből élünk: gyerek, én, kocsi, lakás. Utóbbi kettőt szüleim vették. Gyerek jár úszni, rendesen öltöztetem, nem rongyokba. Néha azért pici meglepit is kap. Lego újság, ha tankolok, ilyesmi. Nyaralni nem megyünk viszont. Magamnak nem veszek semmit, csak ha végszükség. Nincs műkörmöm, nem festem a hajam.
Nincs egyéb, passzív jövedelmem, pl. kiadott lakás. Semmi.
Hó végén már az utolsó bevásárlásnál matekozok, hogy a kasszánál nehogy ciki legyen.
Mostanában nagyon nehéz és stresszelek rajta. Többet is van migrénem, feszültebb vagyok. Pedig azt hittem, jobb lesz.
A középfokú végzettségű kollégák még kevesebbet keresnek.
Mire lehet alapozni? Nem tudom. Van aki az enyém duplájára sem tudna és van, aki a feléből is elvegetál.
a mennyi egy relatív fogalom.
Én elégedett vagyok a jövedelmemmel, de gazdag nem vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Spórolgatnék, félretennék
- Ti tudtok félretenni a temetésetekre?
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek!
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Hogyan tudnék spórolni, illetve tartalékolni?