Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek! (beszélgetés)
Teljesen igazad van! Az is durva, hogy pl. a buszsofőrök akkor keresnek "jól", ha egy hónapban dolgoznak 200-230 órát. Belegondolt valaki abba, mennyire sok ez, milyen felelősség van rajtuk?
Mindenkinek meg kellene tudni élni a béréből.
Kedves FI!
Nem a te szégyened. Mondjuk az sem mindegy, hogy a fent emlitett összeg egy élet munkája után, 30-40 év vagy 2 év alatt gyűlt össze.
Nem tudom milyen szakos tanár vagy, de korrepetálni, magán órákat adni nem tudsz?
Sokaknak még annyi sincs, sokaknak sokkal több van. A élet ilyen. Mindig is ez volt és mindig is igy lesz.
Jó. Te így látod, én másképp.
De részemről ezzel le is zárom a témát, mert úgysem jutunk előbbre. Ez a továbbiakban is csak meddő beszélgetés lenne, gumicsontot nem rágunk. 🙂
Ha a tanárok sztrájkolnak, attól még pár pedagógus tarthat gyerekfelügyeletet az iskolában tanítás nélkül. Pár hónap óriási nehézséget okozna. De tekintve, hogy mindenkit érintene, így például felvételi szempontjából senkinek sem okozna nagyobb hátrányt, mint más azonos korú gyereknek. Láttam, hogyan működött első osztályos gyerekeknél az online oktatás. Nem, nem ideális, mégis úgy volt.
Az pedig, hogy nekem semmi pár hónap nehézség. Nekem tényleg semmi, ha azt nézzük, hogy az érintetteknek nem pár hónap kellemetlenségről van szó, hanem a konkrét megélhetésükről évtizedeken keresztül. Nekem megér pár hónap nyűgöt az, hogy a gyerekem tanárainak ne kelljen egy életen át tengődniük, hanem egy emberhez méltó fizetést kapjanak.
Pedig ez a megoldás.
Így viszont majd a megfelelő időben kapnak egy kis "alamizsnát", ami be is van ígérve és minden marad úgy ahogyan eddig.
Nekem pl 12 év végén nem is volt magyar tanárom, mert december végén elesett a jégen és agyrázkódása lett, alig volt helyettesítve az óra.
2-3 hetet szerintem bármelyik tantárgyból be lehet hozni. Még első osztályban is.
Pl ha bejárnak, de nem tanítanak akkor már rögtön van is felügyelete a gyerekeknek. De a lényeg is megvan, nincs oktatás.
Egyébként a közigazgatásban ugyanez van, csak nem sztrájkolnak, hanem szépen lassan mondanak fel (nyilván a többség csak panaszkodik és marad, mert nincs más, és nem is ért máshoz, ugyanakkor megélhetéshez nem olyan rossz, ha valaki azt a stresszt el tudja viselni). Én is kb 1,5 év alatt elvesztettem 4-5 munkatársat. Egyik jogász kolléga szeptemberben kezdett tanító néniként egy iskolában..szerintetek?:)
Persze, hogy nem halnának bele a gyerekek. De belegondoltál abba, hogyan oldanák meg a szülők a még felügyeletre szoruló gyerekek elhelyezését? A szülőknek dolgozniuk kell. Még ha van is olyan szülő, akik kisebb gyerekkel van otthon, az is csak egy töredék. Max pár hónap, az neked semmi? De bizony óriási nehézséget okozna.
Online oktatás? Szerinted hogy valósítható meg első osztályban? Nagyobb gyerekeknél is nehézségbe ütközött. Igen, jól mondod: sajnos (ez hangsúlyos) már kipróbált verzió, ami nem igazán működött.
Ne úgy értsd, hogy örökre vége. Ha a tanárok egyszerűen nem dolgoznának, amíg ilyenek a feltételek, akkor módosulnának a feltételek, és újra indulna az egész. Ha mindenki megtagadná a munkát, akkor pár hét, max pár hónapon belül belátnák, hogy változtatni kell. Annyi idő kiesésbe meg nem halnak bele a gyerekek.
Arról meg, hogy a szülők nem tanárok. Nos, a Covid alatt mégiscsak annak kezelték őket. Sajnos az már élesben kipróbált verzió, hogy a szülők otthon tanítják a gyerekeket.
Tessék? Bocs, de ezt hogy képzelted el? Nem lesz oktatás, és kész? És mi lesz a diákokkal? Nőnek, mint a dudva? A szülők nem tanárok. Magántanárt megfizetni a szülők töredéke tud.
Értem én, hogy mire célzol. Értem, hogy azt mondod, hogy csak egy drasztikus lépés lehetne a megoldás. Értem, hogy arra gondolsz, hogy ha nem lenne tanár, akkor lépnének ott fent. De ez nem lenne kivitelezhető.
Ez összetettebb, mint, ahogy leírod!
Ha nem mennek be dolgozni, eleshetnek az emberek a pénzüktől! Félnek az emberek, hogy elvesztik a munkájukat! Szólásszabadság van, de ha kinyitod a szád, megütöd a bokád! Gondolom te sem mész fel sztrájkolni egyedül.
Megszervezni meg elég kemény ezt egy olyan társadalomban, ahol az emberek sakkban vannak tartva! Én sem pattogtam, csak elhagytam az országot! 🤷🏻♀️
Mi lenne a megoldás? Ez már politika, igen. Nekem lenne rá ötletem, bár nem vagyok szakértő. Az indexen is jelent meg egy lényeglátó cikk, 2007-es, de nagyon aktuális a mai napig:
Igen. A többségnek valóban nem jó.
De szerinted mi lenne a megoldás? Azt hiszem, ezt itt már nem lehet kivesézni, mert abban már vastagon benne lenne a politika. Ha finoman utalgatunk, akkor is.
Legértelmesebb hsz!
Emberek, FI csak kíváncsi, felkavarja a vasárnapi pihit.
Másik fórumon elsírta magát hogy örül ha a hétvégéi szabadok, majd közli hogy július 1- augusztus 20-ig facverés van, amúgy meg csak kíváncsi.
Itt benyögött 2 számot, lehet veszekedni 😉
További ajánlott fórumok:
- Koronavírus - Politikamentesen!
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?
- Ti hogy tudtok kijönni a havi fizetésből?
- Hogyan éljem túl, tegyem túl magam azon, hogy vége a házasságomnak? Meg fogok élni 1 fizetésből is
- Hogyan tudnék spórolni, illetve tartalékolni?
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?