Mennyi folyadékot kell fogyasztani naponta az 1 éves babának? (tudásbázis)
Sziasztok!! Hát, legalább annyit, amennyit kíván...
Pláne ilyen nagy melegben. Gondolj csak arra, te mennyit iszol ebben a hőségben...
Kínáld meg sűrűn, ha nem kell neki, úgyis eltolja magától.
(egy 4 gyermekes anyuka)
Pontosabban így tanítják.
De egyéni eltérések mindenben és mindenhol vannak.
Az tankönyv szerinti baba 3500g és 53 cm születésekor.
Csak a valóságban nem ekkorák.
Nem kell mereven ragaszkodni az átlaghoz.
Minden gyerek más és más. Más az alvásigény, más az étvágya, különböző mennyiségű a folyadékszükséglete. van aki eleven, van nyugodt stb.
Ha a baba kiegyensúlyozott és szépen fejlődik, felesleges aggódni. Pontosan tudja, mennyi folyadékra van szüksége. Úgysem tudsz többet beletölteni, mint amennyit kíván.
Nekem sokat iszik a kisfiam,de nem én eröltetem ő követeli.Már sokszor próbáltam kivenni a cumisüveget a kezéből nehogy béka nőljön a már a hasában,de nem lehet.Főleg ebben a nagy melegben szükségük van a folyadékra.
Én azt javaslom,hogy sokszor kínáld meg vele hátha elfogatdja.
Nekem 8,5 hónapos és 10kg.
Kislányom is nagyon szépen fejlődik,15 hónapos,és elhagyta a 11 kilót.
Csak a kutacsa be van kissé horpadva,ami folyadékhiányra utal.
Max 7 decit iszik,és nem is próbáltam erőltetni.
Ellöki a cumit,ha nem kér többet.
Fiam most 5 éves,és ahogy belegondolok,jó ha a fél litert megissza.Persze,ha mozog,akkor több folyadékoz kíván.De ez mindenkinél így van.
Nem hiszem, hogy a babák többsége meginna napi 1 liter folyadékot.
A kisfiam biztosan nem iszik annyit. de az 5 éves lányom sem ivott. Talán most iszik 1 l-t naponta.
Azért érdekelne, hogyan itatsz meg vele többet, annál, amit kíván?
2 hós volt a kisfiam, csak szopizott. Nem volt meg a napi előírt mennyiség. Kevésszer evett sokat.
A védőnő tanácsára gyakrabban szoptattam. Ugyanannyi tejet ivott összeségében, azzal a különbséggel, hogy nem aludt, olyan nagyokat, mint a kevésszer sok szopinál. Vissaztértünk az eredetire.
A doktor néni véleménye is az volt, a baba pontosan tudja, mennyi táplálékra van szüksége.
Most 14 hós és 11 kilo.
Úgy már jó.
Tehát akkor összesen ajánlott a napi egy liter.
A lányom tápszerrel együtt is csak 7 decit iszik.
Megpróbálom napközben pohárból itatni.
Kevés az a fél liter.
Kislányom fél liter,és 7 deci között iszik egy nap,és be van horpadva a kutacsa,ami folyadékhiányra utal.
Múltkor mondta a dokink-de nem vészes még.
Egyébként én is úgy olvastam,hogy fél liter elegendő egy ilyenkorú gyermeknek.
Mennyi folyadékot célszerű meginni az 1 éves babának naponta, teára és gyümölcslére vegyesen gondolok.
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi folyadékot célszerű naponta fogyasztani? Függ ez a testsúlytól/testmérettől?
- Szerintetek hány liter folyadékot kéne inni naponta?
- Egy frissen szült kismamának milyen folyadékot lehet bevinni a kórházba, ami nem árt a babának?
- D vitamin milyen ételekben található, és mennyit kellene fogyasztani naponta hogy egészségesek legyünk?
- Hogyan vegyem rá magam, hogy naponta 5-ször étkezzek, és el tudjak fogyasztani 2 liter vizet?
- 8 hónapos babának kb mennyi folyadékot kell elfogyasztania 1 nap?