Mennyei tejszínes egresmártás recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mennyei tejszínes egresmártás hozzávalói:
20 dkg egres (nekem piros volt, de jó a másik is),
3 dl víz,
2 dl főzőtejszín,
2 evőkanál barna rizsliszt,
4 ek barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1 csipetnyi patikasó
A Mennyei tejszínes egresmártás elkészítési módja:
Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük. Feltesszük főni a vízzel és a cukorral. Közben a lisztet, a tejszínt és a sót elkeverjük egy keverőtálban habverő segítségével. Amikor az egres megfőtt (pár perc), hozzáadjuk a tejszínes keveréket. Egyet forralunk rajta, ha sűrű, akkor egy kis vízzel higíthatjuk. Aki úgy szereti botmixerrel egyneműsítheti. Én meg úgy szeretem, ha kisebb egresdarabok még maradnak benne. (a fénykép végett 3 szem egrest félretettem) Főtt húsoknak, roston sülteknek, szárnyasoknak kiváló kiegészítője, egy kis főtt krumplival, de önmagában is üdítően finom ez a pikáns mártás. Ha egyszer megkóstolja valaki, minden nap ezt enne. :) Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. júl. 30. 19:46
A mennyei tejszínes egresmártás elkészítési módja és hozzávalói.