Méhlepény öregedése (beszélgetés)
sziasztok!
nem tudom, jár-e erre valaki...
ma voltam 26hetes uh-n (24-25 hetesek vagyunk körülbelül, de ezt a méretei is alátámasztják a picinek)
a gondom az, hogy a lepényérettség GII... gondolom ez azt jelenti, hogy II. fokban érett...
nem korai ez még?
az uh-s orvos nem mondott rá semmit... de amúgy sem. csak diktálta az adatokat.
a gondozóba meg majd csak ezután megyek... meg a dokimhoz is...
Majd mindenképpen számolj be róla, hogy mi lett a dologból, mit mond a dokid!
Szorítok nagyon, hogy jó legyen minden!!!
Az orvosom nem volt ott az uh-on,kedden megyek hozzá, nagyon izgulok, mert nem is számítottam rá, hogy így érik a lepény, a legszörnyűbb, hogy lehet, hogy már 3-as.
Mi van ha idő előtt leválik? Annyi rémtörténet van, nagyon aggódom.
Álítólag gyógyszert is lehet kapni az öregedés ellen, kíváncsi vagyok az orvosom véleményére!
Szia
szia!Szerintem 30.hét után már nem mozog olyan sokat a baba, mert pici helye van.
Az én kislányom reggel, este és ha nyugodt helyzetben vagyok, akkor mocorog sokat.
szerintem az a lényeg, hogy érezd mozogni.
Nem tudom, alkalmas vagyok-e én erre...
Tegnap egész nap nem nagyon mocorgott a babám. Este meg beindult rendesen, ahogy simogattam a pocakomat. Most akkor melyik a normális??? Ma rendesen mocorgott, de lehet, hogy holnap nem fog ismét. Így nagyon nehéz, hogy nem tudom kiszámítani, mert csak lusta mozogni.
sziasztok!
Nekem nem mondta a szonográfus hölgy hogy áramlásmérésre kell menni! De először még vizsgállni akart máshogy is, aztán fél óra várakozás után visszaadta a könyvem és mondta, hogy kettő hét múlva kontroll
Látom veszprémi vagy, én is ott szültem mindkettőt.
Nincs igazi válasz a kérdéseidre. A második babámnál nem volt ilyen gond, ott a végén a magzatvíz volt enyhén kevesebb.
Próbálj egészségesen étkezni, de ezt eddig is megtetted, és pihenj ennyi.
A szervezetünk úgy van megalkotva, ha a lepény már nem tudja megfelelően ellátni a babát, megindul a szülés.
Örülök, hogy jól végződött az eseted és gratulálok a gyerekekhez!
Neked nem mondta a dokid, hogy mitől lehet? Vagy, hogy mit tegyél ellene?
Nekem 31.héten állapították meg, hogy II-es stádiumban van a lepény. A doki befeketett a kórházba, naponta volt NST, 3 naponta flowmetria UH-gal. Mivel fejlődött - hízott, nőtt a babám 2 hét után kiengedett.
39. héten megindították a szülést, 3150g-os 52 cm-es gyönyörű kislányt szültem, aki okt. 2-án 7 éves lesz.
A szülőszobán megnézték a lepényt - bizonyos rászei teljesen el voltak meszesedve, de ahol jó volt, ott még nagyon jó volt!!
Ne izguljatok, minden rendben lesz.
Hát az sem jó azért!
És mit mondott a dokid????
Nagyon sajnálom, hogy ebben a cipőben jársz Te is!
Én konkrétan nem tudok ebben segíteni neked, hiszen ezek a kérdések előttem is nyitottak és feszülten várom a válaszolókat.
Sziasztok!
Most vagyok itt először, tegnap voltam 12 hetes ultra hangon és a méhlepényem 2 fokban érett volt. először több vizsgálaltot akart a szonográfus nő, majd mondta, hogy várjak és kihozta a kiskönyve és azt mondta, hogy kettő hét múlva kontroll. Nagyon félek az első baba lesz.
-Szülés előtt monden nőnek 3-as fokozatú a lepény?,
-Ha nem látja el jól a feladatát, honnét veszem észre?
Nehogy késő vegyem észre, hogy gond van, mi van ha holnap már3-as érettségű?
Sziasztok
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tudni az elől fekvő méhlepény kockázatáról a terhesség folyamán?
- Mélyen tapadó méhlepény
- 32 hetesen II. fokban érett méhlepény
- Nagyobb vesék magzatnál és II.fokban érett méhlepény!
- A bal oldalon tapadó méhlepényem fedi a méhszájat. Milyen következményekkel járhat? Van-e valakinek tapasztalata ezen a téren?
- Mellső fali méhlepény