Mellső fali méhlepény (beszélgetés)
Szia!
Nekem ez a harmadik terhességem, és a méhlepényem most a mellső falon tapad, egy 16 hetes uh szerint kicsit rálóg a széle a méhszájra. Az orvos annyit mondott: nuku házasélet, és lehetőleg ne bunji jumpingozzak. Megígértem. A szextilalom a méhszájas ügy miatt van. Most a 18. hetet taposom, eddig semmi bajom, remélem feljebb húzódik az a huncut lepény is.Amúgy annyi különbség, hogy az előző két terhességemnél a babákat sokkal intnzívebben éreztem már ilyenkor,most még csak alig valamit.
Semmi. Kicsit később éreztem a mozgást, kb. a 20. hét környékén, de semmi bajom nem volt ebből.
A múlt héten természetes úton szültem meg a kislányom. Szóval szerintem ne aggódj! Nekem abszolút nem kellett kimélnem magam, ugyanolyan normális terhességem volt, mint akinek hátsófali lepénye volt.
Boldog babavárást és kevesebb netezést :)) Nem kell mindent elolvasni :)
Szia!
Nekem is mellső fali volt a méhlepényem. Én elég későn kezdtem érezni a mozgást, csak a 19-20. héten. És a 4D-s ultrahangon nehezebben lehetett jó képeket készíteni mert útban volt a felvételnél a méhlepény. De kb ennyi hátránya volt.
Nekem is mellsőfali van, a 28. hétben járunk.
Azzal amivel riogatnak, nagyon kevés igaz - szerintem.
Attól, hogy mellső fali még nem császároznak. És nem is kötelező a vérzés, ez magában nem okoz vérzést, ez butaság. akkor tele lenne a kórház olyan kismamákkal. A mellsőfali lepény teljesen normális.
És az sem törvényszerű, hogy rálóg a méhszájra. Előfordulhat, de nem kötelezően mindenkinél. Akkor valóban császár van ha így alakul.
A magzatmozgásról én is hallottam már, de nem tudom mi lehet igaz belőle. Én nagyon hamar éreztem, kb. 15-16 hetesen már éreztem. És azóta is.
Nyugi és ne aggódj!! A neten sok marhaság van! A legjobb ha a dokitól kérdezősködsz és benne bízzál meg!
Nekem is mellsőfali most is és az előző terhességnél is.Annyi hogy tényleg kevésbé intenzíven éreztem az első terhességnél a mozgást és most is csak alig a 15. héten.Ha nem tudnám hogy ő az akkor simán betudnám bélmozgásnak!:)
Természetes úton szültem egyébként és soha nem mondta egy orvos sem hogy emiatt császár kellene vagy bármi komplikáció lehet mert mellsőfalon van.
Én mindkétszer hamar éreztem a mozgást (14-16.hét körül),de a harmadik kisfiamnál -nála hátsó falon volt a lepény- sokkal intenzívebben,erősebben lehetett érezni(vele már a 13.héttől éreztem).Mondjuk ez lehet amiatt is,hogy a pici fiam egyébként is aktívabb (3,5 hónapos),mint a testvérei voltak.
Uh-egyébként szintén nem okozott semmilyen nehézséget a vizsgáló orvosnak sem.
a mellsőfali ugyan úgy normális, mint a hátsó fali
az a nem jó, ha rálóg a méhszájra, részben vagy egészben fedi azt, de a hátsó falról is rálóghat..
ezeket szerintem sokan keverik
Nekem a két nagyobb fiamnál mellső falon volt,soha semmilyen problémát nem okozott.
Pontosan mire gondolsz,miket hallasz/olvasol róla?
(egyébként személyes tapasztalatom:nagyon jó az internet,de sokszor többet árt,mint használ...az első két fiamnál még nem volt,csak az ösztöneimre hallgattam -na,jó,azért kaptam egy-két tanácsot-,most pedig néha túl sok -nem mindig jó- információ áramlik az ember felé.És ez különösen igaz a várandósságra-gyermek(csecsemő)nevelésre)
További ajánlott fórumok:
- Mellső fali lepény + császár
- Mellső fali méhlepény és 4D UH
- Ki mikor érezte először a babát mellső fali lepénnyel?
- Hátsófali mélyen tapadt méhlepény. Lehet ebből probléma?
- Mellső fali méhlepény fedi a méhszájat. Gyakori vérzéssel
- Létezik olyan, hogy a terhesség alatt végig hátsó fali, fundusi méhlepény a 36. héten oldalsó, mélyen fekvő lesz?