Méhenkívüli után lombik! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem is lombikból "sikerült" a méhenkívüli terhesség májusban. Negatívat teszeltem, de nézettem HCG-t is, ami alacsony lett, de a lombikos orvosom mondta vagy rosszul fejlődő terhesség vagy méhen kívüli. Utána pár naponta nézettem a HCG-t, UH-ra is elmentem, nem mutatott semmit, végül ET+23 nap látták a jobb petevezetékemben, amit végülis aznap kivettek, mert összenövések voltak benne. A másik petevezetőm jó, most bízok a spontánban, hátha...
Szia,
Én is ezt gondoltam, amikor nem műtöttek meg, hogy jobb lett volna, ha kiveszik, mert akkor kisebb az esély, hogy a kövtkező lombiknál is beletrafáljon a kisbabó.Azóta ezen parázok...
Szia,
Kb 1,5 hónapja diagnosztizáltak nálam méhenkívüli terhességet, többszörös pozitív tesztelés után a bal petevezetőmben lombik után.Szóval igenis lehet, bár nem olyan nagy az esélye, mint természetes úton. Én sem tudtam, hogy miért kellett pont nekem beleesnem abba a kis százalékba, de van ilyen.
Tiszta hülyeség ha az egyik vezető el van záródva,akkor a másik is törvényszerű hogy elvan!!
Ez nem így van,magamról tudom.....2008 tavaszán méhenkívüli terhességem volt,nagyműtét, jobb oldali petevezető eltávolítás,majdnem ott maradtam. A bal oldali viszont bent maradt,a kutya se kérdezte,hogy átjárható e ,de végülis kiderült,hogy átjárható,mivel u.ebben az évben ősszel spontán terhes lettem. ....Egyáltalán nem biztos ha az egyik el van záródva akkor el van a másik is...miért lenne ??,
Fuu!
Tehat jobb lett volna ha mind a kettot kiveszik...
Mivel az az egy is el van zarodva ami van,tehat mindenkeppen lombik jon,igy meg van eselye egy ujboli mehenkivulinek,ha kivettek volna azt is akkor mar nincs mitol felni.
Tanulsagos.
Azt eszrevettetek hogy a legtobb mehenkivulis altalaban babara hajt?
Es pont velunk tortenik ez pedig akinek van 3,4 gyereke annak is kemeny.
Sziasztok!
Az én ismerősöm éppen most kezdte újra ezt a kálváriát és részletesen elmesélte a történetet. Pár éve volt egy méhen kívüli terhessége,mivel el volt záródva a petevezeték és ki is vették az egyik petevezetéket.Mire észrevették,megműtötték,majdnem elvérzett.Most nagyon szeretnének babát,így egy másik orvossal együtt jobban belemélyedtek a dologba. Az orvosa szerint az elzáródás genetikai probléma,így a másiknak is el kell záródva lennie, aminek látszódnia kell az UH-on,de nem látszott.Nem hagyta nyugodni,műtét során megnézte,mi is van odabent.Tényleg el van az is záródva,azt is ki kell venni,mert így fennáll egy újabb méhen kívüli terhesség esélye ,mert idővel kitisztulhat részben vagy egészben.Így az egyetlen út a lombik.Ezt azért írtam le,mert az eddig elhangzott több kérdésre is választ ad ez a történet.
Hat ezen nehez kiigazodni.
En csak remenykedek hogy nem fordul elo megegyszer ez a borzalom de akivel mar megesett egyszer az mindig fog ra gondolni.
De hogy meg a lombiknal van ra esely?Hat ez borzaszto!
Ugyis annyira izgul az ember hogy sikeruljon hat akkor meg ez is.
Arrol mi a velemenyetek hogy a lombiknal nagyobb a fejlodesi rendellenessg eselye?
Azt hsizem orulj annak hogy nem lettel ez ido alatt terhes mert az megtintcsak mehenkivuli lett volna.Mivel csak egy petevezod van es az is el van zarodva hat jo semmikeppen nem lehet.Javitsatok ki ha nem jol tudom de nalam is ugyanez a helyzet.
Sajnos valoszinuleg a lombik johet csak szoba, en azt ajanlom mivel nincs meg babad ne huzd az idot nincs mire varnod!
Sziasztok!
Nekem majdnem egy éve volt a méhenkivülim,sajnos az egyik petevezetőm bánta.Mütét után az orvosom azt mondta,valószínű a másik is el van zárodva,ill összenövések vannak. Azóta sajnos még csak teherbe sem estem, héten készülök vissza a dokihoz,hogy végre megtudjam mik a lehetőségeim,illetve mit ajánl.Annak idején mintha mondta volna hogy tart tőle,hogy csak lombik jöhet szóba. Az első babánk lenne, és már nagyon várjuk.
eraanya:En is ugy gondolkoztam ahogyan te hogy ha ok teszik vissza akkor csak jo helyre kerulhet.
De sajnos sok olyant olvastam hogy megis elofordulhat.
Koszonom mindenkinek a biztatast!
Szep napot mindenkinek!
Szia "dokianya"!
Nekem is van ket nagy fiam mar hal istennek!
Azt nem mondtak hogy vedekezzek viszont azt mondtak ha terhes lennek azonnal jelentkezzek.Es ott egybol meg is mondtak hogy lombikot javasolnak egyertelmuen, ha szeretnek meg gyereket.Zavaros teleg egy kicsit.
Szia
Sajnos a lombik eljárással is van bőven példa a méhenkívülire, én is egy ilyen példa vagyok.Azért mert mesterségesen ültetik vissza, nos az csak egy dolog.Mert az embrió még 1-3 napig "vándorol" mire megtalálja a helyét, ahova is beágyazódik.De nem kell félned sztem, mert neked nincs "kiút "a méhedből, ha egyik el van záródva a másik pedig ki van véve.Nekem a 2. beülti lett méhenkívüli, ki is vették az egyik vezetőt.A 3. beültim pedig sikeres lett, ma már 3 évesek az ikerlányaim.Fel a fejjel, nem lesz gond.Üdv
Mekkora az eselye annak hogy egy mehenkivuli utan a lombik is mehenkivuli legyen?
Jobb oldali petevezetot eltavolitottak, a bal oldali el van zarodva.
Ugye nem trefalhat meg megegyszer az elet?
További ajánlott fórumok:
- Akikkel már megtörtént a csoda... Élet a sikeres lombik után
- A negyedik sikertelen lombik kezelés után
- 3 császár és elkötés után egy 4. baba lombik programmal?
- Lombik után, spontán babásan!!
- Lombik után- amikor elfogytak a lehetőségek, az idő, a pénz, és az "elengedés" jön, hogyan tovább...
- 3.sikertelen lombik utan I R es immunulogiai vizsgalat