A negyedik sikertelen lombik kezelés után (beszélgetés)
Örülök, hogy segíthettem :)
Szerintem egy bizonyos kor felett érdemes megnézetni a petesejtek genetikai állományát, az igaz, hogy költségesebb és nem támogatott eljárás, de talán megtérül, minthogy feleslegesen újabb sikertelen lombikokba kezdenénk.
Nekem a negyedik lombikkal a hátam mögött "csupán" két stimum votolt, tehát elmondhatom, hogy sokan két lombikkal szinte ugyan azon mentek keresztül mint én, hiszen a fagyasztott ciklusok kevésbé megterhelôek a szerevezetre és e lelkünkre.
Elhiszem, hogy ennyi mûtét után pihenésre vágysz és félve állsz a dolgokhoz. Most már én is...
Következô menzesz után lesz egy méhtükrözésem, aztán annak függvényében eldöntöm mikor kezdek újra.
nem tudom,egyenlöre pihi kicsit diéta féle de nehéz betartani ma bünöztem kicsit.
és torna,most kivizsgálásokra akarok menni,endokrin vonalon aztán esetleg.
de ugy meg van hogy ömlin,nehezen viselem a dolgot,szerintem elöbb utóbb ismét mütét lesz belöle,a 6. ami már elég .
most egyenlöre nem akarok lombikozni pihi lesz.
ez volt a második.
de volt egy stimu,leszivás ,csak 3 tüszöböl 1-be volt pete és az sem term meg.
te mikor kezdesz?
Hát ez elég furcsa, hogy vérvételt nem csináltak :( A mi intézetünkben a beültetés után, a tizedik napon visszahívnak egy vérvételre, hogy ne ôrôlje már fel az idegeinket feleslegesen a három hét várakozás, arról nem is beszélve, ha mielôbb kiderül, hogy nem sikerült, nem kell még hetekig szedni a progeszteront feleslegesen.
A tapasztalataim szerint ritka az olyan lombikozó akinek minden petesejtje megtermékenyül, és a megtermékenyültek közül mindegyik tovább fejlôdik. Ez ezzel jár, talán ez az élet rendje, soha nem tudhatjuk hogy egy normál ciklus folyamán mikor mi játszódik le bennünk.
Én mindig elegendô tüszôt, petesejtet termelek, de nem túl jó minôségûeket, emiatt a legközelebbi, immár az ötödik próbálkozásra a dokim arra az elhatározásra jutott, hogy stimulálás után a petesejtjeimet még a megtermékenyítés elôtt genetikailag kivizsgálja. Ezen is sok minden múlhat, állítólag 35 év felett a petesejtek 50%-a genetikailag nem egészségesek. Ennek ellenére képesek megtermékenyülni, és akár osztódni is. Ebbôl szoktak adódni leginkább a korai vetélések.
Nem hiszem, hogy a sejtekre az "összeerôltetett" eljárás lenne káros hatással.
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Hányadik lombikod volt és mi a következô lépésed?
Nagyon sok kitartást kívánok!
szia sajnálom én is most voltam lombikon nekem sem sikerült.
tudom mit érez mint ahogy mindenki itt.
azért nem nézte meg mert nem látnak semmit igy van ,bár vérvétellel igazolhatta volna.
na mindegy.
beültetéskor nem a kis blastocytákat látják hanem a kis levegőbuborékot hamivel belötték öket.
mégegyszer sajnálom.
ki hogy van??
Szia pierrot,
sajnálom a negatív tesztet :(
Hetek óta nem néztem be ide a fórumra, de ma eszembe jutottál, gondoltam írok egy privit, hogy megkérdezzem, hogyan alakult a nôvérednek a lombik. Sajnálom, hogy eddig nem tudsz jó hírekkel beszámolni :(
Amikor beültetik az embriókat, nem tudom mit lát a doki, de szerintem nem az embriókat, hanem a folyadékot... Ahhoz túl pirinyók még. Ha nem tapadnak meg két hét alatt, akkor nem fejlôdtek tovább, ebben az esetben felszívódnak és két hét után már nyomuk sincs az ultrahangon. A vérvétel azt is kimutatja, hogy elkezdôdött-e a megtapadás. Ha nem, nem találnak egyáltalán HCG (terhességi) hormont a vérben.
Egy két hetes terhességet az ultrahang még nem tud kimutatni, ugyanúgy mint a gyógyszertári teszt sem igazán, ezért szokták nézni a HCG hormont, ez az eljárás a legbiztosabb.
Progeszterontól megdúsult a bajusza? Én úgy tudtam, hogy nem ezek a hormonok felelôsek a szôrösödésért, henem a férfi teszteszteron ami természetesen a nôi hormonháztartásban is megtalálható, kinek milyen mennyiségben.
Nem maradtak nekik fagyasztott embriók amit egy normál ciklusban vissza lehet kérni?
Szia! Gondolom a nôvéred a tüszô növelô hormont szúrja és emelett decapeptyl injekciót. Nekem az utóbbit nem kellett szúrnom, én orrspray formájában kaptam.
Nekem a leszívás napjától kellett felhelyeznem a progeszteron kapszulát és egy szem ösztrogént is, hogy támogassuk a teherbeesés esélyét.
A Doxyciclin ha jól emlékszem egy antibiotikum, én csak az elsô lombikomnál kaptam (azt hiszem nálunk németben egyszerûen Doxy-nak hívják). Nem vagyok a híve az antibiotikumnak, sôt nem is reagáltam jól rá, kiütéses lettem, így a legközelebbi alkalmakkor a dokim már fel sem írta. Nem értem, hogy a párjának miért kell szednie? Hiszen a punkció után szokás kapni, a fertôzés elkerülése végett. Nálunk legalábbis így mûködik, de az ilyen dolgok intézeteken belül eltérôek lehetnek, még mielôtt valakinek szemet szúrna, hogy félrebeszélek.
Szia!
Igen, mindenhol így van! Ez kell ahhoz, hogy ne csak egy petesejt legyen megérve, hanem több! A beültetés után általában Utrogestan hüvelybogyót írnak fel, ami segíti a megtapadást! Sok sikert a nővéredéknek, majd írj a fejleményekről!
Köszönöm! Én is hasonló jókat kívánok Neked!
Tényleg nem könnyű ez az egész, de mindig felragyognak az újabb és újabb reménycsillagok! S amíg ezek a csillagok ragyognak, addig nem adjuk fel!
További ajánlott fórumok:
- Sokadik sikertelen lombik után missed ab - hogyan tovább?
- Nagyon sokadik sikertelen lombikon túl, van esély?
- Hová fordulhatok négy sikertelen terhesség és számtalan kezelés és kivizsgálás után?
- Volt már valakinek sikertelen (nem reagált megfelelően) lombik stimulációja?
- Két sikertelen lombik után hogyan tovább?
- Haspuffadás sikertelen lombik után