Sokadik sikertelen lombik után missed ab - hogyan tovább? (beszélgetés)
Igen, a diétát muszáj tartani! Nekem is rontott az értékeimen a szteroid, terhesség alatt inzulinos is voltam végig. terhesség előtt azonban a szteroid mellé merckformin tartalmú gyógyszert (Meforalt) kaptam a nagyon enyhe cukorbetegségemre, (inkább erős IR volt még akkor), mert állítólag mellékhatása pozitív a gyermeket akarók számára, feljavítja a szervezet női hormon termelését, és ez a 40 feletti koromra tekintettel nem volt hátrány.
Az általatok említett vizsgálatokat nem tudom, hogy csináltak-e nekem a zalaegerszegi immunológián, de beutalóval mehettem csak, és minden vizsgálat államilag támogatott volt, így csak az útiköltség terhelt engem, amire (azt hiszem) szintén kérhettem volna tb támogatást, de nem kértem.
Igen, sajnos ez igy van.
De ugy hallottam, Pecsen siman kivaltod receptre (2000 ft) es ezt be is adjak a klinikan.
A genium-medben 20ezer, a G1ben pedig 60ezer ft mindez....arcpirito!
0,4-es Clexane-t szúrtam, plusz szedtem az Aspirin Protectet (mindezt annak ellenére, hogy a trombózispanelem rendben volt)
IR-diéta: többé-kevésbé tartom. amikor elkezdődött a terhességgel járó sajnálatos kálváriám (kétnaponta uh és vv, mert méhen kívülinek hitték először), elkezdtem összevissza enni... ami azóta is tart sajnos. ez ilyen bánatevés most. de persze minél előbb visszatérek a diétához.
na meg csináltatok majd egy terhelést is.
nem kaptam. csak szteroidot. igaz, nem is volt ajánlásom immunológustól. basszus, de nem tudom, lesz-e pénzünk ilyen drága vizsgálatra. :-(
ez az utolsó próbálkozás így is majd 400 ezerbe volt... :(
ki bírja ezt anyagilag?? :(
itt találsz egy jó összefoglalót
Trombózispanelt néztek? Kaptál/szúrtál vérhígítót terhesség alatt? Vagy Apirin protect-et szedted -e?
Tartod-e az IR diétát?
Drukkolok a sikerért! Ne add fel.
Szia!
Ha autoimmun bajod van, akkor sanszos a magas NK is.
Nekem is ezzel van a bibi, holnap kapom a smoflipid infuziot, nagyon bizom benne.
A HABAB vizsgalat pedig nagyon komplex (partner elleni reakcio, NK, citokinek) de ez 130 ezer ft. Nyilvan kevesebb, mint feleslegesen lombikozni, de ha ezt nem is, egy NK funkciot biztos csinaltatnek.
Ha mar volt, akkor nem szoltam 😊
azta! ez ám a sikertörténet :)
gratulálok!
Még annyit, hogy végül egy államilag támogatott lehetőség bent maradt a rendszerben, de ha nem lettem volna spontán terhes, akkor azt még kihasználtuk volna.
Szóval azt kellene megnézni, hogy valóban minden okot kizártatok-e ami miatt nem jön a baba, és közben gondolkozni azon, hogy el tudjátok-e képzelni, hogy örökbe fogadjatok.
További ajánlott fórumok:
- Magány, párkapcsolati sikertelenség, tapasztalatlanság, ebből adódó frusztráltság leküzdése de hogyan?
- A negyedik sikertelen lombik kezelés után
- Nagyon sokadik sikertelen lombikon túl, van esély?
- Volt már valakinek sikertelen (nem reagált megfelelően) lombik stimulációja?
- Két sikertelen lombik után hogyan tovább?
- Haspuffadás sikertelen lombik után