Megszólalt a pacsirta Zsuzsanna napkor?--iskolai szorgalmi (tudásbázis)
Gratulálok!
Szívesen segítettünk :)
Nekem legjobban emagdi ötlete tetszett:)
szerintem minden nap megszólal a pacsirta, ott ahol éppen van:) nem hiszem hogy némasági fogadalmat tesz zsuzsanna napra :D
max az lehet a kérdés, hogy február X-edikére már visszatértek-e afrikából :))
logikailag a legjobb válasz az "igen" a tanár kérdésére. mivel ha a gyereked állítja, hogy ő bizony látott pacsirtát zs.napkor, a tanár nem tudja cáfolni. viszont azt meg a gyerek nem tudhatja, hogy valahol magyarországon volt-e akár egyetlen pacsirta is, ami megszólalhatott itt nálunk.
egyetlen értelme ennek a kérdésnek amúgy az, hogy a gyerekben tudatosítja, hogy a mezei pacsirta az egy költöző madár.
Nem dumált ennyit, de határozottan ezt a madarat hallottam!
Ha Bécsben szólt, az ér? :D
szerintem bőven elég, hogy ő hallott-e vagy sem
de itt legalább meg tudja hallgatni hogy milyen hangot is kellett volna hallania
No igen, akár el is trillázhatja! ;)
Egyebek között azért is írtam, hátha mosolyt csalok valakinek az arcára. Szóval sikerült. :)
Nem ilyen hangos-éles csipigásféle hangja van?
Most trillázza el neked :DDDDD
Lehet a keresőben megtalálod. Bocs nem bántani akartalak, csak olyan jót kuncogtam magamban. :DD
Egy hülye kérdés... Milyen hangja van???
Mert én hallottam énekelni valami madarat röptében, és nem is Zsuzsannakor, hanem asszem 2 nappal előtte.
Ilyen házit...
Szerintem csak annyit tud írni akkor hogy ő hallotta-e
de tegnap a lánykám látott fecskéket :)
Ehhez a naphoz is időjárásjóslás kapcsolódik. A néphit szerint, ha ekkor magasan száll a pacsirta, hamarosan megjön a jó idő, és ha reptében még énekel is, akkor már biztosra vehető, hogy itt a szép kikelet, de ha a pacsirtát alacsonyan látták repülni, azt gondolták, tovább tart még a tél. Kedvező jelnek tekintették, ha csorog az eresz, mert jó termést ígért.
Szép idő esetén, e napon már sokfelé elkezdték a tavaszi szántó-vető munkák előkészületeit.
hirlaptar.vfmk.hu/zagyvarekasi_hirmondo/2010/2010_36.pdf
itt egy vers is
További ajánlott fórumok:
- Járt már valaki dr. Vida Zsuzsanna neurológusnál?
- Anyósom megsértődik ha megszólalok, mert nem jól fogja a kislányomat. Ti mit tennétek hasonló helyzetben?
- Ha a mikróba tett telód megszólal ha hívnak tényleg rossz a mikród szigetelése?
- Dr Turi Zsuzsanna, Dr Demeter János, Dr Fülöp Vilmos
- Ma a Zsuzsannák ünepelnek.:-)
- Jön a tél...fűtési szezon...szólalt már meg a CO érzékelőd? Illetve mit tennél, ha megszólalna?