Meggyes(cseresznyés) lepény recept


25 dkg liszt
10 dkg margarin/vaj
20 dkg cukor
4 tojás
1 sütőpor
12 ekanál tej
1 kk fahéj
5 ek. barackíz
3 ek darált dió
1 citrom reszelt héja
A Meggyes(cseresznyés) lepény elkészítési módja:
A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és a sütőporral, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a fahéjat, a tejet, a diót, a citromhéjat,a barackízt és a lisztet. (Mikor a barackízt hozzáadom botmixerrel dolgozom el.) Utoljára hozzáadom a habbá vert tojásfehérjét is. Tepsibe öntöm, megszórom meggyel. Forró sütőbe tolom, 10 perc múlva lejjebb veszem a hőfokot, és megfordítom a tepsit. Tűpróbáig sütöm.
Meggy helyett cseresznyével is készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 130454e42d, 2009. jún. 22. 06:09
A meggyes(cseresznyés) lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.