Kockás hús recept
A Kockás hús hozzávalói:Színhús (csirke, pulyka, halfilé)
hagyma
fokhagyma
só
bors
húsleves alaplé
tejszínes-fokhagymás spenót
vagy
karfiol, tejföl/joghurt
currypor/zöldfűszerek
A Kockás hús elkészítési módja:
A kockás hús lehet csirke- vagy pulykamell, halfilé. A kiindulópont mindig az, hogy kevés olajon, hagymán (fokhagymán) lepirítjuk, sózzuk- borsozzuk, kevés alaplével továbbfőzzük, és innentől kezdve végtelen számú variációval folytathatjuk. Egyik kedvenc változat: tejszínes, fokhagymás spenótot főzök, nem sűrűre, majd az elkészült hússal összekeverem és főzöm még kb. 5 percig. A másik: karfiolt párolok, ízesítem, majd tejföllel és natúr joghurttal pürésítem, curryporral keverem a masszát, és összekeverem a hússal. Tálalás: barna (vagy barna/fehér kevert) rizzsel, tésztával, de én sokszor csak magában fogyasztom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 130454e42d, 2009. aug. 22. 14:11
A kockás hús elkészítési módja és hozzávalói.