Meggyes-tejfölös kekszes szelet recept
A Meggyes-tejfölös kekszes szelet hozzávalói:50 dkg háztartási keksz
2*375 g tejföl
20 dkg porcukor
50 dkg meggy
1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
2 dl víz
A Meggyes-tejfölös kekszes szelet elkészítési módja:
Készítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre. Egy éjszakára hűtőbe tettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 1. 06:58
A meggyes-tejfölös kekszes szelet elkészítési módja és hozzávalói.