Medvehagymás pogácsa II. recept

40 dkg sima liszt
1,5 dl langyos tej
fél kocka éleszto
2 t.k. cukor
2 t.k. só
25 dkg puha margarin
1 kis pohár tejfol
1 tojás fehérje
A Medvehagymás pogácsa II. elkészítési módja:
Az élesztot felfuttatjuk a langyos cukros tejben, osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval és meleg helyen megkelesztjuk. Kozben 1 csokor medvehagymát botmixerrel osszeturmixolunk egy kevés olajjal és ezzel a péppel megkenjuk a kinyújtott tésztát, egyszer hajtogatjuk, kiszaggatjuk, megkenjuk a tojás sárgájával, megsózzuk és 200 fokos sutoben 50 percig sutjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cherry41, 2013. ápr. 7. 18:01
A medvehagymás pogácsa ii. elkészítési módja és hozzávalói.