Marinírozott tengeri halsaláta recept
A Marinírozott tengeri halsaláta hozzávalói:szálkamentes tengeri hal
citrom
lilahagyma
petrezselyem
kígyóuborka
olaj
kapribogyó
fehérbors
paradicsom
só
cukor
ecet
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A Marinírozott tengeri halsaláta elkészítési módja:
Az ujjnyi vastag csíkokra vágott halat sózzuk borsozzuk, friss citromlével ízesítjük. Hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. Csepegtető szalvétán kihűtjük. Amíg a halfalatkák hűlnek, készítsünk egy intenzív salátaecetet, amibe lilahagymát, paradicsomot, petrezselymet, kígyóuborkát vágunk. Kapribogyót és karikára vágott citromot adjunk hozzá. Fogyasztás előtt a kihűlt haldarabokat ebben a fűszeres lében egy éjszakát tároljuk a hűtőben.
A halakat lepje el bőven a folyadék, ugyanis a panír sokat felvesz!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 5. 20:14
A marinírozott tengeri halsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.