Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Marinírozott tengeri halsaláta recept

Marinírozott tengeri halsaláta recept

A Marinírozott tengeri halsaláta hozzávalói:
szálkamentes tengeri hal
citrom
lilahagyma
petrezselyem
kígyóuborka
olaj
kapribogyó
fehérbors
paradicsom

cukor
ecet
liszt
tojás
zsemlemorzsa


A Marinírozott tengeri halsaláta elkészítési módja:
Az ujjnyi vastag csíkokra vágott halat sózzuk borsozzuk, friss citromlével ízesítjük. Hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. Csepegtető szalvétán kihűtjük. Amíg a halfalatkák hűlnek, készítsünk egy intenzív salátaecetet, amibe lilahagymát, paradicsomot, petrezselymet, kígyóuborkát vágunk. Kapribogyót és karikára vágott citromot adjunk hozzá. Fogyasztás előtt a kihűlt haldarabokat ebben a fűszeres lében egy éjszakát tároljuk a hűtőben.

A halakat lepje el bőven a folyadék, ugyanis a panír sokat felvesz!


Kategória: Halas ételek receptjei


A marinírozott tengeri halsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook