Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhafarok pörkölt recept

Marhafarok pörkölt recept

A Marhafarok pörkölt hozzávalói:
1 marhafarka,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg zsír,
3 nagy fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál házi paprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 babérlevél,
só,
száraz vörösbor.


A Marhafarok pörkölt elkészítési módja:
A farkat megtisztítom, majd az ízeknél eldarabolom. A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sós burgonyával tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A marhafarok pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook