Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás trifle recept

Málnás trifle recept

A Málnás trifle hozzávalói:
- 3 dl tej
- 2 ek porcukor
- 3 dl tejszín
- 1,5 ek. keményítő
- 2 vaníliarúd
- 4 ek. cukor
- 2 tojássárgája
- 30 dkg málna
- 0,5 dl víz
- 12 dkg babapiskóta


A Málnás trifle elkészítési módja:
Krém: a tejet a keményítővel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot + a vaníliarudakat. Lassú tűzön /állandó keverés mellett/ felforraljuk, majd levesszük a gázról. A tojássárgákat habverővel fehéredésig verjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a forró tejes keveréket. Visszatesszük az egészet a tűzre, alacsony lángon állandó keverés mellett 2 percig tartjuk /nem forrhat fel!/. Levesszük--> megnedvesített sütőpapírral befedjük a felületét --> megvárjuk míg kihűl. A málna felét a porcukorral és a vízzel elturmixoljuk, majd hozzákeverjük az egész málnaszemeket és a gyümölcsös réteget kelyhekbe kanalazzuk. Tetejére tesszük a darabokra tördelt piskótát. A tejszínt habbá verjük és a kihűlt krémhez keverjük, majd elosztjuk a kelyhekben. Legalább egy órát kell a hűtőben hagyni.

Lehet díszíteni csokoládéval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás trifle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook