Málnás trifle recept
A Málnás trifle hozzávalói:- 3 dl tej
- 2 ek porcukor
- 3 dl tejszín
- 1,5 ek. keményítő
- 2 vaníliarúd
- 4 ek. cukor
- 2 tojássárgája
- 30 dkg málna
- 0,5 dl víz
- 12 dkg babapiskóta
A Málnás trifle elkészítési módja:
Krém: a tejet a keményítővel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot + a vaníliarudakat. Lassú tűzön /állandó keverés mellett/ felforraljuk, majd levesszük a gázról. A tojássárgákat habverővel fehéredésig verjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a forró tejes keveréket. Visszatesszük az egészet a tűzre, alacsony lángon állandó keverés mellett 2 percig tartjuk /nem forrhat fel!/. Levesszük--> megnedvesített sütőpapírral befedjük a felületét --> megvárjuk míg kihűl. A málna felét a porcukorral és a vízzel elturmixoljuk, majd hozzákeverjük az egész málnaszemeket és a gyümölcsös réteget kelyhekbe kanalazzuk. Tetejére tesszük a darabokra tördelt piskótát. A tejszínt habbá verjük és a kihűlt krémhez keverjük, majd elosztjuk a kelyhekben. Legalább egy órát kell a hűtőben hagyni.
Lehet díszíteni csokoládéval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. ápr. 3. 22:03
A málnás trifle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.