Svéd húsgombóc recept
40 perc
A Svéd húsgombóc hozzávalói:
30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált marhahús
1 zsemle
1 tojás
metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 g. fokhagyma
1 mustár
só, bors
A Svéd húsgombóc elkészítési módja:
A zsemlét ledaráljuk és összekeverjük a darált hússal+ a lereszelt vöröshagyma felével+ a zúzott fokhagymával + 2 ek tejföllel + a tojással, a mustárral, sóval és borssal---> összedolgozzuk, majd nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle. Forró olajban pirosra sütjük. A maradék tejföllel összekeverjük a reszelt hagyma másik felét, 1 g. zúzott fokhagymát és a finomra vágott metélőhagyma felét. A forró húsgombócokra öntjük a tejfölös mártást, és megszórjuk metélőhagymával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. márc. 23. 17:24
A svéd húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.