Malabár spenót, basella szüretelése és elkészítése (beszélgetős fórum)
Ha mások megeszik, remélhetőleg neked sem lesz bajod!
Jó étvágyat!
Terebess konyhakert oldalán leltem az alábbiakat:
Húsos leveleiből, zsenge hajtásaiból sokféle ízletes ételt készíthetünk, amikor már a közönséges spenót nem szedhető. Eldörzsölve sebre nyugtatónak és daganatokra használják. Teát is készítenek belőle, gyermekeknek pedig hashajtónak is adják.
Elkészítése
A malabári laboda minden spenótétel elkészítésére alkalmas.
• Malabárilaboda-főzelék:
0,5 kg labodalevelet sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, apróra összevágjuk. Rántásban 3 gerezd reszelt fokhagymát megfuttatunk. A labodát hozzáadjuk és saját levével felöntve besűrítjük. Darált húsból paprikást készítünk, azzal tálaljuk.
Sziasztok!
Van egy ilyen növényünk, ami elvileg ehető, de még nem mertem belőle enni. :D
Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy mely részei fogyaszthatók, hogyan kell elkészíteni -bár gondolom úgy, mint a hagyományos spenótot-, illetve tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?