Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Malabár spenót, basella szüretelése és elkészítése fórum

Malabár spenót, basella szüretelése és elkészítése (beszélgetés)


8. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2015. szept. 6. 08:42
Köszi, mondjuk ez alapján jó hír, hogy bármelyik ehető, így nagyon melléfogni nem lehet... :)
2015. szept. 2. 23:09
6. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5. - A6f6bb6c75)
2015. szept. 2. 23:04

Ha mások megeszik, remélhetőleg neked sem lesz bajod!


Jó étvágyat!

2015. szept. 2. 17:51
Hmmm. Hát köszönöm, ha rávettem magam, hogy megegyem, majd jelentkezem, hogy túléltem-e. :D
2015. szept. 2. 13:27

Terebess konyhakert oldalán leltem az alábbiakat:



Húsos leveleiből, zsenge hajtásaiból sokféle ízletes ételt készíthetünk, amikor már a közönséges spenót nem szedhető. Eldörzsölve sebre nyugtatónak és daganatokra használják. Teát is készítenek belőle, gyermekeknek pedig hashajtónak is adják.


Elkészítése

A malabári laboda minden spenótétel elkészítésére alkalmas.


• Malabárilaboda-főzelék:

0,5 kg labodalevelet sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, apróra összevágjuk. Rántásban 3 gerezd reszelt fokhagymát megfuttatunk. A labodát hozzáadjuk és saját levével felöntve besűrítjük. Darált húsból paprikást készítünk, azzal tálaljuk.

2015. szept. 2. 13:04

Sziasztok!

Van egy ilyen növényünk, ami elvileg ehető, de még nem mertem belőle enni. :D

Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy mely részei fogyaszthatók, hogyan kell elkészíteni -bár gondolom úgy, mint a hagyományos spenótot-, illetve tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi :)

2015. szept. 2. 13:04
Nekem díszként tetszik, de nem ennék belőle.
2015. szept. 2. 13:02
Malabár spenót, basella szüretelésében, elkészítésében tudtok tanácsot adni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook