Mákparfé recept
A Mákparfé hozzávalói:100 gr darált mák
1 rúd vanília
180 ml tej
130 gr cukor
4 tojássárgája
300 ml tejszín
A Mákparfé elkészítési módja:
A tejet 50 gr cukorral melegíteni kezdjük,közben hosszában félbevágjuk a vaníliarudat és a velőt kikaparjuk belőle a tejbe,majd a a kikapart rudat is a tejbe tesszük.Hozzáadjuk a mákot.10 percig állandóan kevergetve főzzük.A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük. A meleg mákos masszát többször megkeverjük,ha kihült hozzáadjuk a felvert tojást lazán összekeverjük és hűtőben tovább hűtjük. Ha már jó hideg akkor a belekeverjük a keményre vert teszínhabot.Kisebb formákba töltjük és mélyhűtőben 5 órán keresztül fagyasztjuk.Tálalás előtt kicsit felengedtetjük és kiborítjuk a formából. Díszíthetjük tejszínhabbal pár szem meggy befőttel.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. aug. 19. 09:13
A mákparfé elkészítési módja és hozzávalói.