Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Mákparfé recept

Mákparfé recept

A Mákparfé hozzávalói:
100 gr darált mák
1 rúd vanília
180 ml tej
130 gr cukor
4 tojássárgája
300 ml tejszín


A Mákparfé elkészítési módja:
A tejet 50 gr cukorral melegíteni kezdjük,közben hosszában félbevágjuk a vaníliarudat és a velőt kikaparjuk belőle a tejbe,majd a a kikapart rudat is a tejbe tesszük.Hozzáadjuk a mákot.10 percig állandóan kevergetve főzzük.A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük. A meleg mákos masszát többször megkeverjük,ha kihült hozzáadjuk a felvert tojást lazán összekeverjük és hűtőben tovább hűtjük. Ha már jó hideg akkor a belekeverjük a keményre vert teszínhabot.Kisebb formákba töltjük és mélyhűtőben 5 órán keresztül fagyasztjuk.Tálalás előtt kicsit felengedtetjük és kiborítjuk a formából. Díszíthetjük tejszínhabbal pár szem meggy befőttel.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A mákparfé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook