Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Majonézes krumpli fórum

Majonézes krumpli (beszélgetés)


2017. júl. 13. 23:37

Én ha csinálnék, hagyma nélkül csinálnám.

A hagymás, ecetes lével készült krumplisaláta nálam az ecetes krumplisaláta néven fut. (Utoljára talán 77-ben csináltam. Túl macerás egy salátához.)

A majonézes krumpli meg majonézes. Apró kockákra vágva van benne a főtt krumpli. És nem köretként, hanem hidegkonyhai fogásként eszem.


A köreteket, salátákat rendszerint zsíros, nehéz húsételhez esszük. Az általános szokás szerint a köret is zsíros. A majonézes dolgoknál nemigen van zsírosabb. Csodás.

2014. dec. 7. 21:25
Héjában, karikára, hidegen, hagymát is karikázok bele, másnap sokkal finomabb, össze kell érnie
19. smudlaagi54 (válaszként erre: 18. - Mosolyka1111)
2014. dec. 7. 12:07
Örülök neki,hogy nektek is ízlik!
18. mosolyka1111 (válaszként erre: 10. - Smudlaagi54)
2014. dec. 7. 10:26
Évek óta szenteste ez a majonézes krumplink, a Te recepted alapján készítettem először, azóta azt kéri a család mindig karácsonykor!:)
17. smudlaagi54 (válaszként erre: 16. - Smudlaagi54)
2014. dec. 7. 10:09
Bocs nem neked akartam irni,csak mellé nyúltam.
16. smudlaagi54 (válaszként erre: 12. - T *-*)
2014. dec. 7. 10:08
A kifliburgonyát szokták hozzá ajánlani,az is sárga,de mindegyik krumpliból finom.
15. smudlaagi54 (válaszként erre: 11. - Minerva223)
2014. dec. 7. 10:07
Mind a kétféleképpen nagyon szeretjük.
14. Briell14 (válaszként erre: 10. - Smudlaagi54)
2014. dec. 6. 19:07
Én is így készítem. :) És hát...így a legfinomabb. :D
2014. dec. 6. 18:44

Köszönöm :)))

Egyébként ehhez jó a sárga krumpli?

12. t *-* (válaszként erre: 10. - Smudlaagi54)
2014. dec. 6. 18:34

Én is hasonlóan készítem.

Rétegezem a főtt burgit a lilahagymakarikával, és jöhet a meleg ecetes lé, amibe még mustárt is teszek.

Így hagyom érni egy napot.

Már így is fincsi, de majonézzel, tutti.

Imádjuk :)

2014. dec. 6. 18:29
Én is úgy készítem mint Ági csak kockára vágom.Másnap kiveszek belőle mielőtt ráteszem a majonézt és máris két féle salátám van:-)A párom ugyanis a natúr krumplisalátát kedveli a rántott hal mellé.
2014. dec. 6. 18:23
Én héjjában sós vízben megfőzőm a krumplit,közben karikára vágok sok lilahagymát,(mert szeretjük a hagymát)és kicsit besózom.Csinálok egy ecetes saláta levet,kicsit erősebben izesítem mint a salátához,és ebbe rakom bele,rétegezve a karikára vágott(még meleg) krumplit,a hagymával együtt.Legalább egy napot hagyom állni,tálalás előtt lecsepegtetem,és akkor keverem hozzá a majonézt!
2014. dec. 6. 18:14

Én is meghámozom és csinos kockákra vágom, megfőzöm, majd dinsztelek egy fej hagymát és összekeverem őket.


Kihűlőfélben hozzákeverem a majonézt és ha nagyon csömör" akkor adok még hozzá egy-két kanál joghurtot is.


Másnapra összeérnek az ízek, kiváló minden hús mellé. Nálam ez alap köret karácsonykor :)


Jó étvágyat neked is:)

2014. dec. 6. 18:11
Én is a héjában, karikára, hidegen vonal vagyok. Ha előző nap akarod elkészíteni, akkor tálalás előtt keverj még hozzá plusz majonézes mártást, mert különben túl száraz lesz.
2014. dec. 6. 18:10
Másnapra finomabb lesz, mert összeérnek az ízek! :)
2014. dec. 6. 18:09
Én meghámozom, felkarikázom és úgy főzöm meg. Kihűtöm és a majonézt is hidegen adom hozzá, különben beszívja a krumpli, csakis hidegen tálalom!
2014. dec. 6. 18:07
Héjában, karikára, hidegen.
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - C622ea64f4)
2014. dec. 6. 18:01
Én héjában főzöm, karikára vágom, hidegen tálalom.
2014. dec. 6. 17:54

Üsd be a keresőbe, hogy majonézes krumpli sokat kiad , és válogass kedvedre, ízlésednek megfelelőt.


Én héjában szoktam főzni.


Sok sikert a főzéshez!

2014. dec. 6. 17:53
Én héjában főzöm, karikára vágom, hidegen tálalom hozzá, de biztos lesz, aki máshogyan készíti.
2014. dec. 6. 17:51

Sziasztok!

Karácsonykor az egyik köretnek majonézes krumplit szeretnék, viszont lenne pár kérdésem :)

A krumplit hogyan kell megfőzni?

Héjában, aztán körszeletekre vágni?

Vagy sima főtt krumpliként, és úgy felvágni?

Vagy kockára?

És még egy nagyon fontos dolog lenne, az hogy húshoz hidegen vagy melegen kell tálalni?

Ha előző este elkészítem, másnapra jobb vagy rosszabb lesz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook