Finom majonézes-krumplisaláta receptet tud valaki írni nekem? (tudásbázis)
Én mindig annyi krumplit csináltam, amibe a kész saláta befér és be tudom tenni a hűtőbe.
A krumplit pucolás után egészben megfőztem. Aztán egy nagy tejföl, ugyanannyi majonézzel, kb 2 ek mustár, só, és egy kicsi cukor.
Közben 4-5 lilahagymát laskára vágtam.
A krupmlit leszűrtem, felszeleteltem, rá a szósz és a hagymaszeletek. Keverés, hűtés, evés.
Vegyél egy vájling kész majonézes salátát.
Tegyél hozzá kb. jó fél dl konyakot,csemege ecetesuborkát aminek a mérete kb. mint a kisujjad.
Vékonyan szeld fel mehet bele jó fél üvegnyi.Kb. egy-két csokor hagymát vékonyra felkarikázol egy órára sózd be, ez előcsalogatja az illóolajokat és nem lesz bűdi a szája aki eszi.
Kis reszelt szerecsendió mehet bele, bors és tedd pikánssá vagy egy kis borecettel vagy csavarj rá még citromlevet.
Vehetsz mellé franciasalátát is.
Más: kb. 3 kg. kifliburgonyát /nem tudom kapható e valahol/ megfőzől ha kihült felkarikázod és beleteszed cukros ecetes saláta lébe.
Leszűröd jó alaposan, majd meglocsolod olivaolajjal-vonja be a burgonyákat.Erre azért van szükség, hogy ne igya fel az összes majonézt a burgonyád a jó ízt már a salátalé megadta. Készen kapható majonézbe tegyél bele kevés teljfölt majd öntsd nyakon.
Ezt nem lehet eltolni, hisz a fűszerek a burgonya, a hagyma, esetleg uborka,borecet,csodákat művel.
Csak ne kavargasd nagyon mert törik.
Ne nagyon kevergesd a kész salátát mert törik.
Biztos szükséges egy üveg majonézt vásárolnod ami H betűvel kezdődik olyat vegyél.
A burgonyát egészben héjastól (persze előtte lemosni) megfőzöd, ha megfőtt, megpucolod. A főzés alatt elkészíted az öntetet: Egy nagy doboz tejfölhöz kb .2-3 evőkanál majonéz, ezt sózod,esetleg picit borsozod.Én egy csöppnyi mustárt is szoktam belekeverni, de ez elhagyható. Egy kis fej hagymának a felét szoktam nagyon apróra vágni, ezt is a szószba keverem, majd az egészet rázúdítom a tetszőleges méretűre aprított krumplira, és összeforgatom, hogy a tejfölös szósz lehetőleg minden krumpli darabot bevonjon.
Hűtöm, és kész.
Csak azért filózom túl, mert olyat mondtak ma, hogy a hagymát előző nap be kell sózni, és állni hagyni, lemosni és ezt a főtt krumplihoz adni.
30 emberre kell készítenem, nem akarom elbacni.
Sziasztok. Annak a salinak keresem a receptjét, amibe krumpli kell, vöröshagyma, só, tejföl és majonéz.
Még sosem csináltam ilyet, a neten meg 100 féle variáció van, és én már rengeteg ilyen receptben csalódtam.
Tudtok írni nekem bevált receptet?
Köszi előre is.
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:)
- Tudnátok nekem kenyérsütőgépben készíthető nagyon finom fehér kenyér receptet írni?
- Írnátok nekem finom túrós pogácsa receptet?