Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:) fórum

Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:) (tudásbázis)


15. Pné Veronika (válaszként erre: 14. - Suzanne7)
2009. szept. 7. 00:19
Rendben van...:-)
2009. szept. 4. 19:28
Sajnos nem kaptam vargányát, csak szárított volt:( így tolódik hétfőre a dolog,de nem baj akkor lesz finom friss:).Mindenképpen jelentkezem az eredménnyel:))
13. suzanne7 (válaszként erre: 12. - Pné Veronika)
2009. szept. 3. 18:02
Mindenképpen:)
12. Pné Veronika (válaszként erre: 11. - Suzanne7)
2009. szept. 3. 11:36
Nincs mit...:-) Majd referálj az eredményről...:-)
11. suzanne7 (válaszként erre: 10. - Pné Veronika)
2009. szept. 3. 07:50
Nagyon köszönöm a receptet kifogom próbálni, remélem sikerül majd meglepnem az én drága párom:)).
10. Pné Veronika (válaszként erre: 5. - Suzanne7)
2009. szept. 2. 22:56

Igen. Egyszerű és nagyon finom. Szerintem a tejszín adja meg a plusz ízt és persze a pirított gomba a lelke...Hmmmm...


Holnap el is megyünk a környékre gombászni...Jó ötletet adtál. :-)

2009. szept. 2. 22:08
Még recept esetleg?:))
8. suzanne7 (válaszként erre: 7. - Ejmi)
2009. szept. 2. 22:01
:))
7. ejmi (válaszként erre: 6. - Suzanne7)
2009. szept. 2. 22:00
Igazad van :))
6. suzanne7 (válaszként erre: 3. - Ejmi)
2009. szept. 2. 21:54
Köszi, beírtam,de itt gondoltam bevált receptek tudnak írni ami tutira finom!
5. suzanne7 (válaszként erre: 4. - Pné Veronika)
2009. szept. 2. 21:53

Köszönöm:)

És ez akkor Neked bevállt recept?:)

2009. szept. 2. 21:50

Szia. Nekem a naplómban van a 678. bejegyzésnél Vargánya-krémleves. Így szól:


30 dkg vargánya,

1 fej vöröshagyma,

fél deci napraforgóolaj,

5 dkg liszt,

só,

2 dl tejszín

petrezselyem


Elkészítés:


A friss vargányát alaposan megmossuk, a földes részeket levágjuk. Személyenként 4-5 dkg gombát kockákra, a többit vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés olajban, erős tűzön a kockára vágott gombát megpirítjuk, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, és állandó keverés mellett erős tűzön lepirítjuk. Lehetőleg enyhén sózzuk és kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A megpuhult gombát vízzel felöntjük, tejszínes habarással sűrítjük és felforraljuk. A levest átszűrjük és tálalás előtt beletesszük a pirított vargányakockákat, tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

3. ejmi
2009. szept. 2. 21:48
Írd be a googléba és ott találsz sokat.
2009. szept. 2. 21:44
Szeretnék vargányakrémlevest készíteni,eddig kétszer ettem életemben és isteni finom volt, a párom meg akarom lepni vele:).
2009. szept. 2. 21:41
Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook