Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:) (tudásbázis)
Igen. Egyszerű és nagyon finom. Szerintem a tejszín adja meg a plusz ízt és persze a pirított gomba a lelke...Hmmmm...
Holnap el is megyünk a környékre gombászni...Jó ötletet adtál. :-)
Köszönöm:)
És ez akkor Neked bevállt recept?:)
Szia. Nekem a naplómban van a 678. bejegyzésnél Vargánya-krémleves. Így szól:
30 dkg vargánya,
1 fej vöröshagyma,
fél deci napraforgóolaj,
5 dkg liszt,
só,
2 dl tejszín
petrezselyem
Elkészítés:
A friss vargányát alaposan megmossuk, a földes részeket levágjuk. Személyenként 4-5 dkg gombát kockákra, a többit vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés olajban, erős tűzön a kockára vágott gombát megpirítjuk, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, és állandó keverés mellett erős tűzön lepirítjuk. Lehetőleg enyhén sózzuk és kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A megpuhult gombát vízzel felöntjük, tejszínes habarással sűrítjük és felforraljuk. A levest átszűrjük és tálalás előtt beletesszük a pirított vargányakockákat, tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
További ajánlott fórumok:
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Tudnátok nekem küldeni fincsi csokikrém receptet?
- Tejtermék mentes mézeskalács receptet tudnátok nekem küldeni?
- Tudtok nekem valami különleges receptet mondani kenyérsütőgépbe?
- Finom majonézes-krumplisaláta receptet tud valaki írni nekem?
- Tudnátok nekem valami diétás receptet vagy olyan ennivalót, ami nektek is bevált? :)