Rántott csirkecomb mellé keresek valami jó salátát.. esetleg majonézest, ötletek? (tudásbázis)
Ez igaz nem majonézes,de szerintem rántott csirkecomb mellé ez is megfelelő:
Vöröskáposzta-saláta:
Hozzávalók:40 dkg vörös káposzta, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 20 dkg alma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál citromlé, só, bors.
A vörös káposztát és a hagymát megtisztítjuk, vékonyra szeljük, megsózzuk, megborsozzuk, citromlével ízesítjük,majd az olajat is hozzáadjuk.Az almát az almareszelőn lereszeljük, és az egészet összekeverjük.
Ahány tojásból készited a majonézt annyi dl olaj az arány jól kikeverni a tojásásrgáját pici cukorral és nagyon lassan csepegtetve adagolni hozzá az olajat,jó simára egész sürü lesz és annyi dl 20 %-os tejfölt hozzákeveni.
Ebbe azt teszel ami van otthon mustár, citromlé,
fehérbors.
Aztán amit akarsz, tojást, karfiolt, gombát, paprikát, vöröshagymát (karikára vágva) kelbimbót, krumlit,(főzve- aprókockára)brokolit, zölborsót,ujhagymát,zölbabot,sárgarépát, kukoricát,stb.
Csinálhatod vegyesen vagy bármelyiket külön-külön.
Majonézes kukorica saláta
-konzerv csemege kukorica ( a család létszámától függően 1 vagy két dobozzal)
-20-25dkg parizer kis kockákra vágva
-egy kis fej lila hagyma, szintén apróra vágva és enyhén lesózva
Erre öntjük rá a tejföllel, pici mustárral, pici citromlével és csipet cukorral ízesített majonézt.
Nálunk a lányaim kedvence és pillanatok alatt kész.
Ha szeretitek a céklát, egy nagyon finom majonézes céklasaláta receptem van. Én nagyon utáltam a céklát, de ezt megkóstoltam, azóta mindenhez ezt csinálom. Nem beszélve arról, hogy nagyon egészséges is.
A céklát meg kell főzni egészben, utána lereszelni a nagyobb lyuku sajtreszelőn. Összekeverni jó sok apróra vágott lilahagymával, persze ízlés szerint. Én nagyon sokat szoktam beletenni. Kicsit besózni, állni hagyni kb. fél órát. Egy tejfölt kikeverni majonézzel, kevés sóval, borssal. Ebbe beletenni a hagymás céklát.
Tényleg nagyon finom!
salátakeverék (zacskós) vagy tépkedj fel egy kis fej salátát (többfélét)
1 alma
1 kis ananászkonzerv
pár gerezd fokhagyma
olívaolaj
15 dkg sonkaszelet (füstölt)
nagylyukú reszelőn lereszelt sajt (cheddar, edami)
kenyérkockák
Az olajon megpirítod az apróra vágott fokhagymát, majd rádobod a csíkozott sonkát, átpirítod.
A maradék olajban megpirítod a kenyérkockákat.
Az almát kis kockákra vágod.
Mindent összekeversz és kevés tejfölben elkevert majonézzel átkevered
További ajánlott fórumok:
- Sült csirkecomb serpenyőben
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- Mivel fűszerezzem a csirkecombot?
- Rántott csirkecomb
- Ha csirkecombot teszek sütőpapírra, akkor nem kell alá olaj egyáltalán?
- Mennyi kalória van a rántott csirkecombban?