Májas borsós pite recept
A Májas borsós pite hozzávalói:25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só
20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
só
bors
vörösbor
A Májas borsós pite elkészítési módja:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a borsót, fűszerezzük, a borral készre pároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa. A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2017. nov. 4. 17:23
A májas borsós pite elkészítési módja és hozzávalói.