Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májas borsós pite recept

Májas borsós pite recept

A Májas borsós pite hozzávalói:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó

bors
vörösbor


A Májas borsós pite elkészítési módja:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a borsót, fűszerezzük, a borral készre pároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa. A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A májas borsós pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook