Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májas gombás pite recept

Májas gombás pite recept

A Májas gombás pite hozzávalói:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba

bors
vörösbor


A Májas gombás pite elkészítési módja:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, fűszerezzük, a borral készre pároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa. A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.

Tejfölös snidlinges mártogatóssal, esetleg tzatzikivel remek kombó.


Kategória: Egytálételek receptjei


A májas gombás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook