Májas gombás pite recept
A Májas gombás pite hozzávalói:25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só
20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
só
bors
vörösbor
A Májas gombás pite elkészítési módja:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, fűszerezzük, a borral készre pároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa. A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.
Tejfölös snidlinges mártogatóssal, esetleg tzatzikivel remek kombó.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2017. okt. 21. 22:35
A májas gombás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.