Kétsajtos pogácsa recept
A Kétsajtos pogácsa hozzávalói:50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 ek sertészsír
0.5 dl tej
1 késhegynyi cukor
3 dkg friss élesztő
1 ek só
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1 db tojás
tetejére
1 db tojás
5 dkg trappista sajt
A Kétsajtos pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk. Kb. 1 cm-re nyújtjuk,kiszaggatjuk. Egy tojást felverünk, és átkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk. 190 C-fokon megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2017. okt. 16. 09:01
A kétsajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.