Magyaros Pulykamellragu recept
A Magyaros Pulykamellragu hozzávalói:Fél kiló pulykamell
Egy nagy doboz krémes állagú tejföl
Magyaros fűszerkeverék
Őrölt pirospaprika
Egy nagyobb vöröshagyma
A Magyaros Pulykamellragu elkészítési módja:
A pulyamellet csíkokra vágjuk, aztán kockázzuk. A vöröshagymát felaprózzuk, és olajon megpároljuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzárakjuk a pulykát, átforgatjuk párszor, megszórjuk két kiskanál pirospaprikával, majd vízet adunk hozzá, nehogy leégjen. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a pulyka, hozzáöntjük a fűszerkeverékkel ízesített tejfölt, és alaposan elkevergetjük. Utóbbival lehet kísérletezni, ízlelgetni, hogy eltaláljuk a megfelelő fűszermennyiséget. Kevergetés mellett, 5-7 percig hagyjuk még lassú lángon érlelődni.
Köretnek a zöldséges párolt rízst ajánlanám, cukorborsóval és kukoricával.
U.i.: Az alábbi étel egy, párommal közös sütés-főzés alkalmával született, és csak pozitív visszajelzést kaptunk róla :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Sötét_hercegnő, 2010. aug. 25. 13:51
A magyaros pulykamellragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.