Epres-tejszínes recept
Az Epres-tejszínes hozzávalói:5 közepes méretű tojás, 5 e.k liszt, és 5 e.k kristálycukor a piskótához.
dobozos tejszín
habfixáló
egy tál megtisztított eper
2 evőkanál kristálycukor
eperlekvár
tetszés szerint csokiszirup
Az Epres-tejszínes elkészítési módja:
A tojásokból, lisztből és cukorból piskótát sütünk, amelyet előzőleg helyezhetünk tortaformába, vagy hagyományos tepsibe is. Miközben sül, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a kristálycukrral. Amikor a piskóta elkészül, a tetejére vékonyan eperlekvárt kenünk, majd a tejszínhabot kanállal elegyengetjük rajta. Ezután jöhet az eper! Talpával lefelé a habra állítjuk az összeset, tetszés szerint, és megöntözhetjük egy kis csokisziruppal. Hűvös helyen tároljuk.
Készíthetünk belőle emeletes tortát is, ha több lap piskótát sütünk. Ilyen esetben úgy tegyük egymásra a lapokat, hogy mindegyiken legyen eperlekvár, tejszínhab, és kis darabokra vágott eper. A csokiszirup csak a legfelső rétegre kerüljön. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Sötét_hercegnő, 2010. aug. 27. 18:30
Az epres-tejszínes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.