Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-tejszínes recept

Epres-tejszínes recept

Az Epres-tejszínes hozzávalói:
5 közepes méretű tojás, 5 e.k liszt, és 5 e.k kristálycukor a piskótához.
dobozos tejszín
habfixáló
egy tál megtisztított eper
2 evőkanál kristálycukor
eperlekvár
tetszés szerint csokiszirup


Az Epres-tejszínes elkészítési módja:
A tojásokból, lisztből és cukorból piskótát sütünk, amelyet előzőleg helyezhetünk tortaformába, vagy hagyományos tepsibe is. Miközben sül, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a kristálycukrral. Amikor a piskóta elkészül, a tetejére vékonyan eperlekvárt kenünk, majd a tejszínhabot kanállal elegyengetjük rajta. Ezután jöhet az eper! Talpával lefelé a habra állítjuk az összeset, tetszés szerint, és megöntözhetjük egy kis csokisziruppal. Hűvös helyen tároljuk.

Készíthetünk belőle emeletes tortát is, ha több lap piskótát sütünk. Ilyen esetben úgy tegyük egymásra a lapokat, hogy mindegyiken legyen eperlekvár, tejszínhab, és kis darabokra vágott eper. A csokiszirup csak a legfelső rétegre kerüljön. Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-tejszínes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook