Fahéjas-konyakos almacsók recept
A Fahéjas-konyakos almacsók hozzávalói:2-3 alma
cukrozott fahéj
áfonya lekvár
kristálycukor
kevés teavaj
konyak
A Fahéjas-konyakos almacsók elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, ketté szeljük, és kiszedjük a magházukat. Ezután, ha kicsit savanyúbb az almaa, bedörzsöljük egy kevés kristálycukorral kívül-belül, majd csipetnyi cukrozott fahéjjal hintjük meg. Az alma közepébe néhány kiskanál áfonyalekvárt rakunk. Ha ez kész, egy kis tepsit kivajazzuk a teavajjal, és betesszük az almákat. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, persze ez attól is függ, hogy ki mennyire szereti sülten az almát, ha valaki kevésbé, az kevesebb ideig süsse. Amikor elkészültünk ezzel, néhány pici kanál konyakkal locsoljuk meg.
Nagyon finom desszert, én ajánlanám hozzá a szintén almás-fahéjas meleg teát, és némi teasüteményt!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Sötét_hercegnő, 2010. aug. 26. 17:52
A fahéjas-konyakos almacsók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.