Madár tej recept
A Madár tej hozzávalói:1,5 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
liszt
vanília
só
A Madár tej elkészítési módja:
A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.
ISTENI FINOM!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Béka12, 2008. febr. 27. 10:03
A madár tej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.