Lúdláb csemege párizsi krémmel recept
A Lúdláb csemege párizsi krémmel hozzávalói:4 tojás
8 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 ek
kakaó
10 dkg magozott rumos megy
10 dkg étcsokoládé
1 ek
étolaj
2dl tejszín
20 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
10 dkg kakaópor
A Lúdláb csemege párizsi krémmel elkészítési módja:
A tojássárgáját kikeverem a cukor 1/3-ad részével, a tojásfehérjét kemény habbá verem a maradék cukorral, hozzáteszem a kikevert tojássárgáját, és fokozatosan belekeverem a kakaóval elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre teszem a masszát, előmelegített (160-180 fokos) sütőben 15 perc alatt megsütöm. A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforralom, és kb. 7-8 percig főzőm. Beleteszem a vajat, erős lángon ismét felforralom, és a forrástól számított 5-6 percig főzőm. Ekkor leveszem a tűzről, és átszitált kakaóporral simára keverem. A krémet a hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtöm, majd egész rövid ideig tartó keveréssel felhabosítom. A kihűlt piskóta lapot vékonyan megkenem a párizsi krémmel, egyenletesen elosztom rajta a kimagozott meggyet, és rákenem a maradék krémet. Lehűtöm. Gőz fölött kisedényben olajjal együtt folyamatosan kevergetve felolvasztom a csokoládét. Ráöntöm a tortára, s gyors mozdulatokkal egyenletesen elkenem rajta. A tortát csak akkor szeletelem fel, ha már a máz megdermedt rajta
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 28. 21:28
A lúdláb csemege párizsi krémmel elkészítési módja és hozzávalói.