Libamájas kalács almás-bodzás öntettel recept
A Libamájas kalács almás-bodzás öntettel hozzávalói:40 dkg libamáj
2 dl olívaolaj
50 dkg alma
1 l almalé
50 dkg kalács (nem kakakós)
2 dl bodzaszörp
só
A Libamájas kalács almás-bodzás öntettel elkészítési módja:
A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd az olajba helyezzük kb. fél órára. Az almákat megpucoljuk héjától és a belsejétől, kockára vágva edénybe helyezzük, és az almalével puhára főzzük. Mikor megfőtt, a maradék levet leöntjük, és a szörp hozzáadásával összeturmixoljuk. Ezután a libamájat előmelegített serpenyőben megsütjük, közben a kalácsot szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban közepesre pirítjuk. A kész májat picit sózuk, a kalácsra helyezzük, és az almás bodzás öntettel meglocsoljuk. Kiíválóan íllik hozzá Tokaji ötputtonyos aszú. recept: Nógrádi Barbara
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. jún. 3. 06:35
A libamájas kalács almás-bodzás öntettel elkészítési módja és hozzávalói.