Spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal recept
A Spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal hozzávalói:50 dkg leveles spenót
1 kis fej hagyma
10 dkg vaj
9 dkg parmezán
25 dkg ricotta
3 tojás
2 tojássárga
23-25 dkg liszt
12 levél zsálya
8 koktélparadicsom
só
bors
szerecsendió
A Spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal elkészítési módja:
A spenótot leforrázzuk szódabikarbónás vízben, hideg vízbe rakjuk, majd leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. 1 kanál vajon a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, a spenóthoz adjuk. Belereszeljük a parmezánt, hozzákeverjük a ricottát és a tojásokat, végül a liszttel és a fűszerekkel összedolgozzuk. Lisztes deszkán kisodorjuk és nudlikat vágunk belőle, vagy kézzel is formázhatjuk, majd sós, forró vízben megfőzzük kb. 10 perc alatt, leszűrjük. A paradicsomok alsó részén a bőrt keresztben bevágjuk, bő forró olajba dobjuk 1-2 percre, majd leszűrjük. A bőrüket lehúzzuk. A maradék vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, beletesszük a zsályaleveleket. A nudlikat tányérra szedjük, meglocsoljuk a zsályás vajjal, és a sült paradicsomokkal, esetleg parmezánnal meghintve tálaljuk. Dunszt Zsolt receptje
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. máj. 31. 06:29
A spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal elkészítési módja és hozzávalói.