Vadrizzsel töltött paradicsom és paprika - melegen recept
410 kcal
20 dkg gomba
2 nagy paradicsom
2 zöldpaprika
1 kis fej hagyma
5 dkg rizs
1 zacskó vadrizs (10 g)
4 szál petrezselyem
4 evőkanál olaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál paradicsompüré
a formához
A Vadrizzsel töltött paradicsom és paprika - melegen elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a tetejüket kb. 1 cm vastagon levágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom belsejét kikaparjuk, a paradicsomhúst félretesszük. A paradicsomokat besózzuk, nyílásukkal lefelé fordítjuk, és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle rizst leöblítjük, és lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik. Hozzáadjuk a paradicsom kikapart belsejét, mindkét rizst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A sütő 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vadrizses töltelékkel megtöltjük a paradicsomot, a paprikát, a tálba állítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, mindegyikre visszatesszük a kalapkáját, és olajjal meglocsoljuk. A paradicsompürét 1 dl vízzel elkeverjük, a paprika-paradicsom alá öntjük. A sütőben 1 óra hosszat sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. jún. 2. 06:34
A vadrizzsel töltött paradicsom és paprika - melegen elkészítési módja és hozzávalói.