Lehet sima kerámiabögrében szuflét sütni? (tudásbázis)
Köszi!
Feltaláltam már legalább négyféle sütési módot :DDD. De még mindig nem az, amilyennek szeretném.
Nem adnál valami jó receptet?
Biztos nagyon gyakorlott vagy benne.
Jelentem, a jénai bírni fogja. Van egyfajta mini csokitorta a menünkön, és én is ilyesmi edényekbe szoktam tölteni - ráadásul mintás a tészta, helyes formájú az edény, úgyhogy néha ki sem veszem, benne tálaljuk azon melegen.
Sok sikert.
Titok? Izébigyó... Rászánni a napodat, hogy leteszteld, a te sütődben mennyi kell neki... Általában alap az egyenletes hőfok, vízgőz, semmi légkeverés, de egyébként tényleg mindenkinél más: pl. nálunk 176 fokon pontosan tizenkét perc (de a csokisnál például 98 fok, csak gőz, fél óra), a testvérhajónkon a kollega 180-on nyomja, tíz perc, ja, és kedves édesanyám otthon "Közepes lángon" tizenöt percig.
És azzal semmi gond, ha folyik a belseje, az eredeti francia változatoknál egyenesen kötelező!
Drukkolok, meglátod, egyszer elcsíped a tökéletes másodpercet, utána meg már pofonegyszerű.
Nah, megnyugtattál. Mert csak azért nem akartam beszerezni ilyen formákat, hogy esetleg egy évben egyszer csinálnék, vagy csak megpróbálnám. De megpórbálni szeretném...:) Tehát, akkor nyugodtan beletehetem a porcelánba. Köszi.
Jut eszembe: van jénai teáscsészén is, muffint abban süthetnék?
150 főre? Egyszer szabadulnék be a konyhádba! :o)))
Sose tudom elkapni azt a pillanatot, amikor éppen jó. Vagy túlságosan megszilárdul vagy nagyon folyós marad a közepe. Mi a titka?
A kerámia alatt mit értünk?
Porcelán az nem jó?
További ajánlott fórumok:
- Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat?
- Milyen sütit lehet már most megsütni húsvétra?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon?
- Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...
- Réteslap helyett leveles tészta lapot vettem, ebből lehet meggyes rétest sütni?