Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon? fórum

Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon? (tudásbázis)


1 2
49. k_nm
2012. jan. 13. 17:30

A titok: Na-Glutamát :-)


Különben nekem a sós, borsos liszt-tojás-liszt-forró olaj combo vált be. Egy gyüjteményböl vettem, 3oo titkos recept, köztük a sali is, meg mekis, és egyéb "egészséges" Kaják recije

48. 65298a0518 (válaszként erre: 11. - 9b10f3d7ff)
2012. jan. 13. 17:16
Hú, dehogynem.
47. alidamolnar (válaszként erre: 37. - 07c4794583)
2011. szept. 15. 08:54
Egyedül te szítod.
46. Anyagi
2011. szept. 14. 18:16

Tisztelt hozzászólók!


Mindenkinek köszönöm, aki érdemben hozzászólt és igyekezett segíteni!!! Nagyon kedvesek vagytok!!!



És kedves "Mindenki Más"!

Nem is tudom, hogyan kanyarodott ide a beszélgetés?! Teljesen érthetetlen számomra, hogy egy egyszerű háziasszonyi receptkérés hogyan torkollhat ilyen piszkálódásba???!!!

Úgy gondolom okosabb már nem leszek a feltett témával kapcsolatban, így most utoljára látogattam meg ezt a fórumot.

Remélem Ti is találtok magatoknak jobb szinvonalú megnyilvánulási lehetőséget... :((

45. michelle.r (válaszként erre: 31. - 07c4794583)
2011. szept. 13. 18:18

Persze, mert a svájci magyartanárok nem értenek hozzá :P


:)

44. michelle.r (válaszként erre: 25. - Andi6020)
2011. szept. 13. 18:17

Köszi,tudtam, hogy számíthatok rád. Eszembe juttattál egy sztorit, amikor a koleszban egy méretes toll állt ki a sült csirkecombból. Négy évig nem ettem csirkét. Ma is csak bőr nélkül.


A mai diétás vacsoráért pedig külön köszönet. Az ananászban csak nincs toll ;))

43. michelle.r (válaszként erre: 23. - Andi6020)
2011. szept. 13. 18:14
Na, te most azonnal vágd magad vigyázzba és énekeld el a Himnuszt. Aztán a szózatot. Utána menj és koszorúzd meg a Kossuth szobrot! :))
42. michelle.r (válaszként erre: 21. - Anyagi)
2011. szept. 13. 18:12

Köze nincs a Kfc-hez, de finom, kínomban találtam fel, amikor épp semmi kaja nem volt és épp erre járt néhány kedves ismerős :)


a csirkeszárnyakat jól lesikálom, hogy még csak egy pihe se legyen rajta, a szárny hegyét levágom, kidobom, a maradékot a porcnál kettévágom. csípős pirosarannyal bekenem és bő olajban simán megsütöm.

Egyszer valahol ettem olyat is, ami mézben és borsban volt forgatva. Nem lett a kedvencem, de nem rossz.

2011. szept. 13. 17:53

Talán erre gondolhattok? Sosem ettem még KFC-ben... de egyszer belefutottam ebbe a receptbe....


[link]

2011. szept. 13. 09:35

Nem az én receptem találtam. Kárlek írd majd le miből készítetted és milyen lett.


Viszont van az eredeti Amerikai recept amikor a kövér négernénik sütik a csirkét na annak. megtudom mondani a fűszereit:

Cayenne bors (alias chili)

Füstölt piros paprika-- ezt sajnos még csak arab boltokban láttam.

Fehérbors.

Őrölt koriander--de nagyon minimális.

Kurkuma--szintén kevés.

ezeket beleszórod a lisztbe. és így panírozz:

fűszeres liszt, tejjel elkevert tojás, fűszeres liszt, megint tojás, és kukorica pelyhet törj össze mozsárban a zsemlemorzsa helyett.

A húst pedig panírozás előtt főzd fokhagymás tejben, nem kell teljesen megfőzni csak hogy felforrjon és úgy 4-5 percet. Iszonyat jó lesz omlós, és szaftos egyszerre olyan pont tökéletes. Ha úgy csinálod, hogy fogod a husit, pár gerezd zúzott fokhagymát dobsz rá felöntöd annyi tejjel, hogy ellepje, és hagyod állni pár órát az a legjobb, aztán mehet egyből a gázra ahogy van.

ezt én kipróbáltam bizton állíthatom, hogy iszonyat finom, és nem olyan mint a snassz rántott hús.

Egy szakmabeli

39. agis
2011. szept. 12. 22:51
Kentucky csirkeszarnyak fuszerkeverek plusz dijoni mustar plusz orolt chili ez osszekeverve olivaolajjal es ezzel kell bekenni a hust. Egy ejszaka a hutoben es lehet olajban sutve kirantani, bunda nelkul is elkeszitheto vagy grillezve. Hasonlo az izvilag:)
38. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 35. - A14deb9047)
2011. szept. 12. 22:47
Azt nem mondta senki, hogy nem tudunk, de most nem erről volt szó. Egy receptbe ne vigyük már bele a magyarságunkat, és a királyi udvartó az amerikai Fehér Házig hányan hozzák a saját szakácsukat?... azért nem mindenki van elájulva a konyhánktól.
37. 07c4794583 (válaszként erre: 36. - Maffincs)
2011. szept. 12. 20:54

aki szerint hülyeség a vitatkozás, az vajon miért szítja a hangulatot?

tényleg érdekelne.

2011. szept. 12. 20:53

Most komolyan ilyen hülyeségen kell vitatkozni???

Érdekes én értettem amit Anda irt:

"Egyszer megtaláltam a receptet..."- a "jellegü" csirkéhez!!!

amiben csak 19 füszer van, és majdnem olyan mint az eredeti...


Én is magyarnak tartom magam, szeretem a hazámat, de attól még más nemzetek ételeit is megeszem, sőt imádom a kinai és olasz konyhát...kicsit vicces, hogy ezen szörnyülködtök néhányan!:)

Enyhén álszent a társaság...:S



Jah és mielőtt szóvá tesz vki...nincs hosszú "i", "ü" a gépemen!

35. a14deb9047 (válaszként erre: 21. - Anyagi)
2011. szept. 12. 20:31
Csak tudunk valamit, ha a szakácsainkat meghívják az angol királyi udvartól kezdve a Fehérházig. Biztos, hogy nem marhát kell sütnie meg hamburger-pogácsát...
34. a14deb9047 (válaszként erre: 25. - Andi6020)
2011. szept. 12. 20:28
Ahhoz sajnos szükségeltetik egy szemöldökcsipesz is... mint a malackörömhöz a borotva :(
33. 07c4794583 (válaszként erre: 32. - Globus)
2011. szept. 12. 20:27

pláne a "nem 99 fűszer van benne, hanem 19"


holott senki nem tudja pontosan, mennyi fűszer van az eredetiben

32. globus (válaszként erre: 31. - 07c4794583)
2011. szept. 12. 20:25
Megtaláltam "egy" receptet, azt kb. lefedi akármilyen leírás :) "A" recept, nagyon is határozott.
31. 07c4794583 (válaszként erre: 30. - Anda83)
2011. szept. 12. 20:21

"megtaláltam a receptet"


aha. akkor biztos hülye volt a magyartanárom, amikor a határozott névelőről magyarázott.


nocomment

30. Anda83 (válaszként erre: 24. - 07c4794583)
2011. szept. 12. 20:14

Én nem írtam, hogy az eredetit találtam meg:)

és ha tudod értelmezni is azt, amit olvasol, akkor azt is fel tudod fogni, hogy a topicindító is KFC _jellegű_ csirkét akar csinálni. Amit én írtam, jellegre olyan. Nem az egzakt mása, de olyasmi jellegű.

2011. szept. 12. 20:13
nézelődj
2011. szept. 12. 20:13
27. 07c4794583 (válaszként erre: 25. - Andi6020)
2011. szept. 12. 20:13
főzés előtt meg szoktad ölni a csirkéket? :D
2011. szept. 12. 20:12
25. andi6020 (válaszként erre: 24. - 07c4794583)
2011. szept. 12. 20:07
Pl csirketoll az van benne. Én nagyon szeretem, de sosem sikerült olyan combot kifognom, amelyik ne lett volna tollas. :)
24. 07c4794583 (válaszként erre: 20. - Anda83)
2011. szept. 12. 20:04

Érdekes, ezen a fórumon


[link]


vagy ezer hozzászóláson át vitatkoznak amerikaiak, hogy akkor mi is van benne.. de TE megtaláltad az eredeti recpetet:) szerintem szólj nekik :)))

23. andi6020 (válaszként erre: 16. - Lilibeth59)
2011. szept. 12. 19:55

Szeretem a Kínai, az Indiai, az Olasz, a Török, az arab, meg még ki tudja hány fajta konyhát.

Tojok én a nagy Magyarságra. Főleg, ha ezen múlik.....

22. Anyagi (válaszként erre: 20. - Anda83)
2011. szept. 12. 19:51
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!
21. Anyagi
2011. szept. 12. 19:50

Először megörültem, hogy ilyen rövid idő alatt, milyen sok kedves, segítőkész Hoxás válaszolt a kérdésemre. Aztán elszomorodtam :(((


Nem gondolnám, hogy magyarság kérdése milyen ízek (is) kerülnek az asztalra. Ha igen, máris száműzhetjük az étlapról a pizzát, milánóit, hekket, padlizsánkrémet stb.


Azt sem hiszem, hogy ugyanazt a KFC-s ízt elő tudom varázsolni, mint az igazi, de hátha valami hasonlót...???

Az eredetit aranyárban mérik, gondoltam, megpróbálkozom itthon az olcsóbb, de hasonló fűszerezésű változattal. Baj???

20. Anda83
2011. szept. 12. 19:47
A panír az porrá zúzott kukoricapehely, ha csípős, van benne cayenne bors. Egyszer megtaláltam a receptet, nem 99 hanem csak 19 fűszer:)))) De ha az első kettővel panírozod (összekeverve ), akkor elég hasonló már. (meg lehet beletenni rendes borsot, sót, és mindenféle zöldfűszert porrá zúzva, pl. bazsalikom, koriander, rozmaring, de ezekből csak éppenhogy)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook