Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon? (tudásbázis)
A titok: Na-Glutamát :-)
Különben nekem a sós, borsos liszt-tojás-liszt-forró olaj combo vált be. Egy gyüjteményböl vettem, 3oo titkos recept, köztük a sali is, meg mekis, és egyéb "egészséges" Kaják recije
Tisztelt hozzászólók!
Mindenkinek köszönöm, aki érdemben hozzászólt és igyekezett segíteni!!! Nagyon kedvesek vagytok!!!
És kedves "Mindenki Más"!
Nem is tudom, hogyan kanyarodott ide a beszélgetés?! Teljesen érthetetlen számomra, hogy egy egyszerű háziasszonyi receptkérés hogyan torkollhat ilyen piszkálódásba???!!!
Úgy gondolom okosabb már nem leszek a feltett témával kapcsolatban, így most utoljára látogattam meg ezt a fórumot.
Remélem Ti is találtok magatoknak jobb szinvonalú megnyilvánulási lehetőséget... :((
Persze, mert a svájci magyartanárok nem értenek hozzá :P
:)
Köszi,tudtam, hogy számíthatok rád. Eszembe juttattál egy sztorit, amikor a koleszban egy méretes toll állt ki a sült csirkecombból. Négy évig nem ettem csirkét. Ma is csak bőr nélkül.
A mai diétás vacsoráért pedig külön köszönet. Az ananászban csak nincs toll ;))
Köze nincs a Kfc-hez, de finom, kínomban találtam fel, amikor épp semmi kaja nem volt és épp erre járt néhány kedves ismerős :)
a csirkeszárnyakat jól lesikálom, hogy még csak egy pihe se legyen rajta, a szárny hegyét levágom, kidobom, a maradékot a porcnál kettévágom. csípős pirosarannyal bekenem és bő olajban simán megsütöm.
Egyszer valahol ettem olyat is, ami mézben és borsban volt forgatva. Nem lett a kedvencem, de nem rossz.
Talán erre gondolhattok? Sosem ettem még KFC-ben... de egyszer belefutottam ebbe a receptbe....
Nem az én receptem találtam. Kárlek írd majd le miből készítetted és milyen lett.
Viszont van az eredeti Amerikai recept amikor a kövér négernénik sütik a csirkét na annak. megtudom mondani a fűszereit:
Cayenne bors (alias chili)
Füstölt piros paprika-- ezt sajnos még csak arab boltokban láttam.
Fehérbors.
Őrölt koriander--de nagyon minimális.
Kurkuma--szintén kevés.
ezeket beleszórod a lisztbe. és így panírozz:
fűszeres liszt, tejjel elkevert tojás, fűszeres liszt, megint tojás, és kukorica pelyhet törj össze mozsárban a zsemlemorzsa helyett.
A húst pedig panírozás előtt főzd fokhagymás tejben, nem kell teljesen megfőzni csak hogy felforrjon és úgy 4-5 percet. Iszonyat jó lesz omlós, és szaftos egyszerre olyan pont tökéletes. Ha úgy csinálod, hogy fogod a husit, pár gerezd zúzott fokhagymát dobsz rá felöntöd annyi tejjel, hogy ellepje, és hagyod állni pár órát az a legjobb, aztán mehet egyből a gázra ahogy van.
ezt én kipróbáltam bizton állíthatom, hogy iszonyat finom, és nem olyan mint a snassz rántott hús.
Egy szakmabeli
aki szerint hülyeség a vitatkozás, az vajon miért szítja a hangulatot?
tényleg érdekelne.
Most komolyan ilyen hülyeségen kell vitatkozni???
Érdekes én értettem amit Anda irt:
"Egyszer megtaláltam a receptet..."- a "jellegü" csirkéhez!!!
amiben csak 19 füszer van, és majdnem olyan mint az eredeti...
Én is magyarnak tartom magam, szeretem a hazámat, de attól még más nemzetek ételeit is megeszem, sőt imádom a kinai és olasz konyhát...kicsit vicces, hogy ezen szörnyülködtök néhányan!:)
Enyhén álszent a társaság...:S
Jah és mielőtt szóvá tesz vki...nincs hosszú "i", "ü" a gépemen!
pláne a "nem 99 fűszer van benne, hanem 19"
holott senki nem tudja pontosan, mennyi fűszer van az eredetiben
"megtaláltam a receptet"
aha. akkor biztos hülye volt a magyartanárom, amikor a határozott névelőről magyarázott.
nocomment
Én nem írtam, hogy az eredetit találtam meg:)
és ha tudod értelmezni is azt, amit olvasol, akkor azt is fel tudod fogni, hogy a topicindító is KFC _jellegű_ csirkét akar csinálni. Amit én írtam, jellegre olyan. Nem az egzakt mása, de olyasmi jellegű.
Érdekes, ezen a fórumon
vagy ezer hozzászóláson át vitatkoznak amerikaiak, hogy akkor mi is van benne.. de TE megtaláltad az eredeti recpetet:) szerintem szólj nekik :)))
Szeretem a Kínai, az Indiai, az Olasz, a Török, az arab, meg még ki tudja hány fajta konyhát.
Tojok én a nagy Magyarságra. Főleg, ha ezen múlik.....
Először megörültem, hogy ilyen rövid idő alatt, milyen sok kedves, segítőkész Hoxás válaszolt a kérdésemre. Aztán elszomorodtam :(((
Nem gondolnám, hogy magyarság kérdése milyen ízek (is) kerülnek az asztalra. Ha igen, máris száműzhetjük az étlapról a pizzát, milánóit, hekket, padlizsánkrémet stb.
Azt sem hiszem, hogy ugyanazt a KFC-s ízt elő tudom varázsolni, mint az igazi, de hátha valami hasonlót...???
Az eredetit aranyárban mérik, gondoltam, megpróbálkozom itthon az olcsóbb, de hasonló fűszerezésű változattal. Baj???
További ajánlott fórumok:
- A mai rohanó világba vág még valaki otthon csirkét?
- Ajánlanátok igazán erős, tartós parfümöt? Fűszeresebb, nőcis illatot keresek
- Aki nevel otthon csirkét segítsen!
- Friss illat vagy erőteljes fűszeres? (parfüm )
- Hogyan készítsek édeskés, de egyben fűszeres gyros mártást?
- Fejér vagy Pest megyében tud valaki ajánlani olyan idősek otthonát, ami tényleg kulturált, akár apartman jellegűt is?