Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Réteslap helyett leveles tészta lapot vettem, ebből lehet meggyes rétest sütni? fórum

Réteslap helyett leveles tészta lapot vettem, ebből lehet meggyes rétest sütni? (tudásbázis)


1 2
2009. okt. 13. 09:48
Szia Szilvia! A tiroli rétest szokták leveles tésztából készíteni, szerintem megpróbálhatod. Persze, zsemlemorzsát mindenképpen szórj a meggy alá zsemlemorzsát, hogy a leve ne áztassa el a tésztát!
32. Szilvia.21 (válaszként erre: 31. - Georgina59)
2009. okt. 13. 09:16

Szia!

Köszönöm szépen,ki fogom próbálni,nagyon jól hangzik. :)

2009. okt. 13. 09:13

Szia!

Leveles tésztából meggyes rétest sütni nem lehet, hiszen a rétes tészta más, sokkal vékonyabb, roppanósabb. De valami nagyon hasonlót tudsz alkotni a következőképpen. A tésztát kinyújtod nagy vékonyra, téglalap alakúra, és megszórod diópótlóval, nagyon hasonlít az íze a dióhoz, utána tölteléket megcsinálod gyorsan. 1 üveg magozott meggyet használj. 5 ek kristálycukro és 1 evőkanál ételkeményítőt.

A kristálycukrot karamelizálod egy magasabb falú serpenyőben, hogy aranybarna színe legyen, majd ráöntöd a leszűrt meggyet, /ne ijedj meg ha megkeményedik a cukor, vissza fog olvadni, majd amikor összerottyantottad /kb. 5 perc/ belekevered az ételsürítőt, ezzel csak éppen megforgatod, ez besüríti egy kicsit. Picit hagyd kihülni, utána kanalazd rá a diópótlóval leszórt kinyújtott tésztára, és tekerd fel. Vaniliasodóval isteni finom. Más mint a rétes, de nagyon finom, ezt én is úgy csináltam magamtól, hogy réteslap helyett leveles tésztát vettem.Sok sikert remélem segítettem.

30. Szilvia.21 (válaszként erre: 29. - Zebracsikó)
2009. okt. 11. 13:30
Köszi! :)
29. zebracsikó (válaszként erre: 28. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:29
az teljesen mindegy, a lényeg, hogy zsemlemorzsát szórj rá, az felissza a meggy levét és krémesíti a tölteléket. Én fahéjjal is megszórnám a meggyet4
28. Szilvia.21 (válaszként erre: 27. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:27
És a cukrot összekeverjem a meggyel vagy elég ha rászórom a tetejére?
27. 99279bb06f (válaszként erre: 25. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:25

A tésztát szoktam megszórni grízes liszttel, nem zsemlemorzsával, de mindenki máshogy készíti. :)

Vaniliás cukrot is szoktam beletenni.

26. Szilvia.21 (válaszként erre: 25. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:22

A debreceni Zita csibált a vacsoracsatában meggyes rétest azt szerettem volna megcsinálni.

Ö a kinyomkodott megyet összekeverte zsemlemorzsával is

2009. okt. 11. 13:21
A meggyet és a cukrot jó ha összekeverem zsemlemorzsával?Vagy nem kell?
24. 99279bb06f (válaszként erre: 22. - Kathlee)
2009. okt. 11. 13:19
Lehet. Nem szokott másnapra maradni. :)
23. Szilvia.21 (válaszként erre: 21. - Kathlee)
2009. okt. 11. 13:18
Ok,köszönöm szépen!
22. kathlee (válaszként erre: 18. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:17

Akkor lehet, hogy nem egy tésztáról beszélünk... Mert amire én gondolok, annak csak akkor hasonlít az íze a te általad felsorólt ételekhez, ha már kb. 1 napja meg van sütve. Frissen semmi képpen!

Az almás pitét és meg omlós tésztával csinálom. De ugye ahány ház... :)

2009. okt. 11. 13:14

Kinyújtom, amilyen vékonyra csak tudom. Eléggé tapad a tészta, így viszonylag sok liszt kell alá és én a nyújtófát is be szoktam dörzsölni...

Hosszában ketté vágom a kinyűjtott tésztát és úgy töltöm bele a meggyet, hogy alá tudjam majd hajtani a tésztát. Kicsit megvízezem a széleket, hogy ne nyíljon szét. A süti két végét is alá szoktam jatani, hogy ne folyon ki a meggy leve. Végül késsel beleszúrkálok, hogy a gőz ki tudjon jönni.

20. Szilvia.21 (válaszként erre: 17. - Kathlee)
2009. okt. 11. 13:13
Neked is köszi! :)
19. Szilvia.21 (válaszként erre: 18. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:13

Jó,szerintem akkor ezt csinálom most,meg aztán ha egyszer kapok kimondottan rétestésztát akkor majd csinálok rétest :)

Köszönöm szépen,hogy segítettél!

18. 99279bb06f (válaszként erre: 11. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:11
Nem, az íze az egyszerű leveles tésztákhoz hasonló, olyan, mint a mákospite, almáspite, vagy a túróstáska...
17. kathlee (válaszként erre: 13. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:10
Kicsit ropógósabb lesz a tészta, de egyébként fini.
16. Szilvia.21 (válaszként erre: 14. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:10

:)

Ok akkor csak kivajazom

15. Szilvia.21 (válaszként erre: 12. - Kathlee)
2009. okt. 11. 13:09
És Te hogy csinálod?Leirod nekem?
14. 99279bb06f (válaszként erre: 10. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:09

Sima alufóliát is tehetsz, de azt csak a lusta háziasszonyok szoktak, akik nem akarnak tepsit mosni. :) (bocsi)


Nagyon vékonyan bevajazhatod, de csak akkor, ha látod, hogy nem elég zsíros a tészta. Gríz, vagy prézli, vagy liszt nem kell alá semmi féle képpen.

13. Szilvia.21 (válaszként erre: 7. - Kathlee)
2009. okt. 11. 13:09

Nem kaptam rétestésztát,viszont ennek az elején is olyasmi süti van azért gondoltam,csak most néztem ahogy kivettem a fagyasztóból,hogy ezt még nyujtani kell.

Még sosem csináltam se rétest se ilyen fagyasztott tésztából semmit

12. kathlee (válaszként erre: 9. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:08
Igen, ez egyértelmű, hogy a leveles, nem lesz rétes! De én szoktam belőle csinálni, két rúd jön ki belőle. Szerintem ez is nagyon fini!
11. Szilvia.21 (válaszként erre: 9. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:07
És izre hasonló mint a rétes?
10. Szilvia.21 (válaszként erre: 8. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:07

Ez jól hangzik,köszi!

A tepsit ki kell kenni valamivel?Nincs sütőpapirom.

9. 99279bb06f (válaszként erre: 7. - Kathlee)
2009. okt. 11. 13:06
Vékony leveles tészta lesz, de nem rétes tészta. :)
2009. okt. 11. 13:05
nyújtsd ki a fele adagot, ami a sütő alján lesz, kb. 3-5 mm vékonyra, tedd bele a tölteléket, és a tetejére tett a kinyújtott tészta másik felét. Szúrkáld meg villával, kend be felvert tojással és süsd meg.
7. kathlee (válaszként erre: 4. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:05
Én szoktam rétest csinálni belőle. Ha jó vékonyra nyújtod, akkor nem lesz gond vele.
6. Szilvia.21 (válaszként erre: 5. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:04
Jó,köszönöm szépen!
5. 99279bb06f (válaszként erre: 4. - Szilvia.21)
2009. okt. 11. 13:03

hát nem rétes lesz.

Vastag nagyon a tészta, azt nem lehet rétesnek kinyújtani.

4. Szilvia.21 (válaszként erre: 3. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:02
Akkor ebből nem tudok rétesfélét késziteni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook