Réteslap helyett leveles tészta lapot vettem, ebből lehet meggyes rétest sütni? (tudásbázis)
Szia!
Köszönöm szépen,ki fogom próbálni,nagyon jól hangzik. :)
Szia!
Leveles tésztából meggyes rétest sütni nem lehet, hiszen a rétes tészta más, sokkal vékonyabb, roppanósabb. De valami nagyon hasonlót tudsz alkotni a következőképpen. A tésztát kinyújtod nagy vékonyra, téglalap alakúra, és megszórod diópótlóval, nagyon hasonlít az íze a dióhoz, utána tölteléket megcsinálod gyorsan. 1 üveg magozott meggyet használj. 5 ek kristálycukro és 1 evőkanál ételkeményítőt.
A kristálycukrot karamelizálod egy magasabb falú serpenyőben, hogy aranybarna színe legyen, majd ráöntöd a leszűrt meggyet, /ne ijedj meg ha megkeményedik a cukor, vissza fog olvadni, majd amikor összerottyantottad /kb. 5 perc/ belekevered az ételsürítőt, ezzel csak éppen megforgatod, ez besüríti egy kicsit. Picit hagyd kihülni, utána kanalazd rá a diópótlóval leszórt kinyújtott tésztára, és tekerd fel. Vaniliasodóval isteni finom. Más mint a rétes, de nagyon finom, ezt én is úgy csináltam magamtól, hogy réteslap helyett leveles tésztát vettem.Sok sikert remélem segítettem.
A tésztát szoktam megszórni grízes liszttel, nem zsemlemorzsával, de mindenki máshogy készíti. :)
Vaniliás cukrot is szoktam beletenni.
A debreceni Zita csibált a vacsoracsatában meggyes rétest azt szerettem volna megcsinálni.
Ö a kinyomkodott megyet összekeverte zsemlemorzsával is
Akkor lehet, hogy nem egy tésztáról beszélünk... Mert amire én gondolok, annak csak akkor hasonlít az íze a te általad felsorólt ételekhez, ha már kb. 1 napja meg van sütve. Frissen semmi képpen!
Az almás pitét és meg omlós tésztával csinálom. De ugye ahány ház... :)
Kinyújtom, amilyen vékonyra csak tudom. Eléggé tapad a tészta, így viszonylag sok liszt kell alá és én a nyújtófát is be szoktam dörzsölni...
Hosszában ketté vágom a kinyűjtott tésztát és úgy töltöm bele a meggyet, hogy alá tudjam majd hajtani a tésztát. Kicsit megvízezem a széleket, hogy ne nyíljon szét. A süti két végét is alá szoktam jatani, hogy ne folyon ki a meggy leve. Végül késsel beleszúrkálok, hogy a gőz ki tudjon jönni.
Jó,szerintem akkor ezt csinálom most,meg aztán ha egyszer kapok kimondottan rétestésztát akkor majd csinálok rétest :)
Köszönöm szépen,hogy segítettél!
:)
Ok akkor csak kivajazom
Sima alufóliát is tehetsz, de azt csak a lusta háziasszonyok szoktak, akik nem akarnak tepsit mosni. :) (bocsi)
Nagyon vékonyan bevajazhatod, de csak akkor, ha látod, hogy nem elég zsíros a tészta. Gríz, vagy prézli, vagy liszt nem kell alá semmi féle képpen.
Nem kaptam rétestésztát,viszont ennek az elején is olyasmi süti van azért gondoltam,csak most néztem ahogy kivettem a fagyasztóból,hogy ezt még nyujtani kell.
Még sosem csináltam se rétest se ilyen fagyasztott tésztából semmit
Ez jól hangzik,köszi!
A tepsit ki kell kenni valamivel?Nincs sütőpapirom.
hát nem rétes lesz.
Vastag nagyon a tészta, azt nem lehet rétesnek kinyújtani.
További ajánlott fórumok:
- A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba?
- Ti sem kaptok sehol réteslapot?
- Hogy lehet réteslapból jó rétest sütni?
- Leveles tésztából készítenék sajtos rudat, de nincs itthon tojás a tészta megkenéséhez. Helyettesíthető valamivel?
- Vettem olyan mirelit meggyes gombócot, amit sütő fóliára kell rakni, és úgy megsütni.Szerintetek az alufólia nem jó a sütőfólia helyett?
- Mivel tudom helyettesíteni a kecskesajtot egy leveles tésztában?