Vettem olyan mirelit meggyes gombócot, amit sütő fóliára kell rakni, és úgy megsütni.Szerintetek az alufólia nem jó a sütőfólia helyett? (tudásbázis kérdés)
Bocsánat, hogy ennyire eltűntem,de itt van az unokám, és vele kell most foglalkoznom.
Van nálunk egy bolt, az a neve, hogy " magyarok boltja"Én tulajdonképpen szilvás gombócot akartam venni, de csak ez a gombóc volt.Vettem egy cseresznyéset, és egy almásat,mert elég kevésnek tűnt 4 ember számára ami egy zacskóban volt.Aztán itthon mikor már nekiálltam volna főzni,gondoltam megnézem, hátha ezt nem úgy kell csinálni mint a szilvás gombócot, és akkor láttam, hogy ezt sütni kell.Bemásolom nektek a felhasználási javaslatot.
a neve:Almás( cseresznyés ) labda
Elkészítési javaslat:A még fagyos terméket sütőpapírral bélelt tepsibe szabályos távolságokra helyezzük el.( 33x35cm-es tepsi esetén 5x4 darab) majd előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. Igény szerint porcukrozzuk.Sütési hőfok 180 Celsius.
ennyi van ráírva.Még sosem sütöttem semmilyen süteményt, így sajnos fogalmam sincs mi a különbség a sütő papír és az alufólia közt.Segítségeteket köszönöm,majd holnap veszek sütőpapírt, és kipróbálom.Remélem ezt még én sem tudom elrontani.(Bár tőlem ez is kitelik,mivel nem vagyok egy konyha tündér)
Maximum ráragad a gombóc, és elszakad az alufólia. Egy pötty olajat tehetsz a gombóc alá.
De milyen gombóc az?? Még sosem hallottam róla.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit lehet már most megsütni húsvétra?
- Rakott krumplit előkészíteni, majd hűtőbe rakni pár órára lehet szerintetek, és este megsütni?
- Az alufólia tényleg ördögtől való?
- Hol tudnék gyorsfagyasztott szilvás gombócot vásárolni? (olyat ami fini is:D)
- IKEA gyömbéres keksz (PEPPARKAKA DEG) valaki már vett ilyet? Milyen? Csak ki kell nyújtani és megsütni?
- Hol lehet színes alufóliát venni (pl. arany, kék, zöld, piros...)