Az alufólia tényleg ördögtől való? (beszélgetés)
Mekkora méretű lapokból van a perforált folpack?
Milyen boltban keressem?
Köszönöm.
Nekem mindig is voltak apró lábaskáim a maradékoknak. Általában vasárnap főzök leves, második + köret, leginkább 2 napra. Most vasárnap még sütöttem töltött langallót is. Az előbb ettem meg a legvégét. Egyszemélyes háztartásban nem állok neki minden nap kotyvasztani. És még ezek mellé a hentesáru, vaj, túró stb. zöldségek,... nem nagy a hűtőm.
A műanyag dobozokba készételt akkor rámolok, ha a fagyóba akarom rakni.
Így ahogy mondod: annyi edény soha nincs a hűtőben, hogy elfelejtsem mi van benne. 😁
Használom, de ritkán. Én is inkább tepsire. :)
Párom néha abba csomagol magának kaját.
A gyerekeknek mindig szalvéta + nejlonzacskóba csomagoltam tízórait - lányom most megkért, hogy varrjak neki újraszalvétát, így már ebben is hulladékmentesek vagyunk. :)
Nem ezért írtam, mintha egészsegtelen lenne. Tányéros fedésben még az is jó, hogy egymásra is lehet tenni lábasokat.
Csinálok néha olyant, ha alufólia alatt sütök húst, hogy miután kiszedem a tepsiből tányérba, dobozba, azzal a fóliával letakarom, így megy a hűtőbe. Persze ez a fólia utolsó élete.
Én is tányérral fedek.
Jó hogy írtad a perforált folpackot ,nem is tudtam hogy van,,most keresek:))
Sajnos ahhoz, hogy az internetről ránk zúduló információáradatból fel tudjuk ismerni, hogy mi áll közel a valósághoz, és mi nem, kell némi gondolkozás és alapinformáció. Máskülönben tényleg a média ráncigál minket az aktuális érdekek mentén.
Sajnos az élet sokkal összetettebb annál, mint hogy bármiről is egyszerűen ki lehessen jelenteni, hogy jó vagy rossz. A környezetbarát termékek kapcsán is több szempont szerint kellene mérlegelni. Alapanyag, előállítás, használat, lebomlás, stb., stb.
Maradékos lábasokra én tányért szoltam tenni. Vannak zománcos fedők, de azt nem szertjük.
A mostanában kapható edényekhez olyan korcs fedőket adnak, nagy púpos úveg, fél szekrényt elfoglalja.
Szendvicshez én is 1 kocka folpackot használok a perforáltból, de annyira ritkán viszünk szendvicset bárhová, egy tekercs folpack évig elég. Szerencsére mindketten meg tudjuk oldani az étkezést otthon.
Tudtommal az alumínium fém már ritkának számít, lassan elfogy.
Hát amúgy igen, így van. Mindenről lehet pro és kontra is olvasni, elég keresni.
Talán még abba is belekötnének páran, ha a biofüvön nevelt biobirkám biogyapjából otthon szőnék valami bio uzsonnazacskót. :D
További ajánlott fórumok:
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- Amit az asztrológiai elemzés mond, az tényleg valóra válik?
- Vettem olyan mirelit meggyes gombócot, amit sütő fóliára kell rakni, és úgy megsütni.Szerintetek az alufólia nem jó a sütőfólia helyett?
- Hol lehet színes alufóliát venni (pl. arany, kék, zöld, piros...)
- Milyen alufóliát ajánlotok?