Lecsó (beszélgetés)


1 2
39. Lou1989 (válaszként erre: 34. - Tótágas)
2011. szept. 13. 10:29
Én a lecsó ízét nagyon imádom, de a paprikát nem szeretem főve, úgyhogy mi is cukkinivel szoktuk csinálni. Ízre szinte ugyan az (pláne ha 1-2 kisebb paprikát mégis elrejtek benne)... És nem vizezzük soha, bár én "szaftosan" szeretem, úgyhogy jó tojásosra szoktam készíteni.
38. nutty_guys (válaszként erre: 37. - 7e992805d2)
2011. szept. 8. 10:34
Annál jobb:) Nekem ez eszembe sem jutott,pontosa ilyen fortélyokra is gondoltam:)
37. 7e992805d2 (válaszként erre: 35. - Nutty_guys)
2011. szept. 8. 08:55
Nincs mit, én találtam ki :-)
36. nutty_guys (válaszként erre: 33. - Tótágas)
2011. szept. 8. 07:34
Köszönöm!
35. nutty_guys (válaszként erre: 32. - 7e992805d2)
2011. szept. 8. 07:33
Köszi, ez jó tipp:)
2011. szept. 7. 14:35
Még valami;Készítjük cukkinivel,padlizsánnal,zsenge tökkel is.Mi szeretjük.
2011. szept. 7. 14:33

Egész gyerekkoromban gyűlöltem a lecsót,mert apukám is vízzel csinálta.Utáltam a főtt paprikát a lepödrődött héjával.Brrrr a hideg kirázz......

Felnőttként imádtam és imádom,de vizet SOHA nem tennék rá.A parinak és a paprikának kell annyi levének lenni(+ a zsiradék) amiben szépen átsül,megpuhul.Csakis szalonna,zsír,félfőre vágott hagyma piritva és egyszerre megy bele a pari és a paprika karikára vágva.Kedvtől függően fűszerezem;fokhagyma,pir pap.bors.Kolbász,virsli,mikor mi.Tojással nem szeretjük,mert felszívja a szaftját.Ja, egy pici cukrot is teszek bele, ez elveszi a paradicsom vadságát.

Évek óta teszek el télre is,úgyanúgy főzöm mint nyáron,csak akkor olajjal,pir.pap nélkűl és nem teljesen puhára.Bele az üvegekbe és a hűtőtáskában dunsztolom.Az olaj összegyűlik a tetején és szigeteli.Még sose romlott meg.

2011. szept. 7. 13:42
1 tipp: Ha kész a natúr lecsó, de sok lett vagy nem fogyott el mind, a maradékot daráld le és fincsi pirítósra kenhető krém lesz belőle, vagy le is lehet fagyasztani és télen jó ételízesítő akár pörköltbe vagy másba.
2011. szept. 7. 12:10
Zsírban a hagymát és paprikát megdinsztelni sóval,majd bele a paradicsomot és együtt készre sütni. Majd félre tolni a lábasban a lecsót,és kevés lisztet pirítani a zsírban,hogy felszívja a paradicsom levét, és mehet bele a tejföl az egészet jól összekavarva és kész.
30. a14deb9047 (válaszként erre: 22. - Reload)
2011. szept. 7. 11:57
Domináns ízük nincs, de több lesz vele, és nem rontja el.
29. nutty_guys (válaszként erre: 27. - Zsana83)
2011. szept. 7. 11:57

Nem feledem:)

Le fogom majd írni mindezeket a tippeket:)

Gyűjtöm a recepteket, tippeket:)

Van még pár dolog, ami érdekel, majd később:)

28. nutty_guys (válaszként erre: 26. - 52dc947cc5)
2011. szept. 7. 11:54
Szia:) Nagyon jól hangzik, köszi:)
27. zsana83 (válaszként erre: 18. - Zsana83)
2011. szept. 7. 11:54
ja igen a füszerezést se feledd el só bors vegeta...:) a borot én frissen örlöm de sima örölt is finom.
26. 52dc947cc5 (válaszként erre: 25. - 52dc947cc5)
2011. szept. 7. 11:53

Azt elfelejtettem hozzá : én a rizst külön fözőm és a húst is külön sütőm a hagyományos lecsóhoz.

A másik féle lecsóm amit szoktam készíteni ugyan így csak több mennyiségben, és teszek még bele csike májat és erős paprikát is ezt vagy egymagában vagy rizzsel tálalom.

A harmadik féle amikor teszek bele rizst, tojást szalonnát és virslit.

25. 52dc947cc5 (válaszként erre: 1. - Nutty_guys)
2011. szept. 7. 11:50

Egy nagyobb fej hagymát megdintsztelek 1 gerezd foghagymával, a hagymát én kis kockákra szoktam vágni, de tetszés szerint lehet aprítani. Fogok paradicsomat paprikát amennyi jól esik,felszeletelem, beleteszem a hagymába.

Teszek rá örőlt paprikát, sót vagy delikádot felöntöm annyi vízzel hogy majdnem ellepje. Készre főzőm. Nekem így nemszokta bántani a gyomrom.

24. nutty_guys (válaszként erre: 22. - Reload)
2011. szept. 7. 11:49
Na igen.. A cukkinisba én bele vágtam.. Nem fogok többet..Nekem nem ízlett..
23. nutty_guys (válaszként erre: 21. - A14deb9047)
2011. szept. 7. 11:48
Szia! Nekem a natúr , illetve egy kis szalonnás jött be:) Nokedlival:))
22. reload (válaszként erre: 21. - A14deb9047)
2011. szept. 7. 11:46
Erről jut eszembe, hogy hallottam már ezt a cukkinis változatot is, meg van aki tököt tesz bele, vagy káposztát (!) :O
21. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Nutty_guys)
2011. szept. 7. 11:44

Zsír, hagyma, paprika, paradicsom, ha van, még cukkini; fűszerként só, törött bors, köménymag, babérlevél, majoránna (törött paprika).

Tarhonya, rizs, kolbász, szalonnakocka, tojás, füstölt kolbász/tarja, szalonnabőr, nokedli, lecsókolbász... ami éppen van; de a'la natúr is tökéletes...

20. 6b006fc769 (válaszként erre: 15. - 332f5861a5)
2011. szept. 7. 11:42
hát olyan kakukkfüves:))) kevés kerül bele:)
19. nutty_guys (válaszként erre: 18. - Zsana83)
2011. szept. 7. 11:37
Szuper, köszönöm:)
2011. szept. 7. 11:32

felapríom a vegyes színű paprikát egy csípőssel hagymát karikázom és egy max két patadicsomot is felaprítom.Ezt leöntöm 3-4 EK. olivaolajjal és kb egy deci vízzel./a többit a paprika adja. ha összeesett picit hozzáadom a csípős házikolbászt 4-5 karikával és egy szelet szalonnát darabolok hozzá.

A végén két tojást ütök rá és ha kész külön edényben sütök kis szalonna kockát és a végén a lecsó tetejére tálalom.

Isteni finom nekünk.

17. nutty_guys (válaszként erre: 13. - 6b006fc769)
2011. szept. 7. 11:09
Kakukkfű:) Hát, hasonló, mint a tejszín:) egyszer talán kipróbálom:)
16. nutty_guys (válaszként erre: 10. - 1617f44160)
2011. szept. 7. 11:09
Fokhagyma, na, egy fontos összetevő:) Egyszerűen nem lehet kihagyni:)
15. 332f5861a5 (válaszként erre: 13. - 6b006fc769)
2011. szept. 7. 11:08

:O

Kakukkfüvesről még nem is hallottam:O

Milyen lesz tőle?

14. nutty_guys (válaszként erre: 9. - Reload)
2011. szept. 7. 11:08
:) Hasonló megesett velem is :)
13. 6b006fc769 (válaszként erre: 12. - 6b006fc769)
2011. szept. 7. 11:03
sót és borsot teszek csak bele, vagy ha bolondériám van, akkor kakukkfüvet:)
2011. szept. 7. 11:02
Kevés libazsírral az apróra kockázott füstölt szalonnát zsírjára olvasztom, ebbe kerül a felkockázott hagyma, ami egy kicsit jobban megsül az üvegesnél. ebbe kerül a paprika, majd mikor "megdöglött" azaz már levet eresztett, akkor a paradicsom, a végén a karikára vágott "virsli" ami mostanában inkább debreceni. Ha ebből marad másnapra, akkor felmelegítem és tojást ütök rá.
11. alann
2011. szept. 7. 11:02
Az alap, mint Szilvamamánál, annyi különbséggel, hogy én apróra kockázott füstölt szalonnát kockázok fel, kiolvasztom a zsírját és arra pakolom rá a hagymát stb... isteni finom!!!!
2011. szept. 7. 11:01
Szalonnával indítom, utána a hagyma, sok és különböző színű paprika, foghagyma, két paradicsom egészben, hogy a héját le tudjam húzni. Házi paradicsom lével vagy jobb esetleg házi ketcuppal 1 dl –rel felöntöm Sózom borsozom. Kétféle kolbász kerül bele, egy lecsó és füstölt házi. Tejföllel és friss fehér kenyérrel esszük.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook