Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet lecsót elrakni télire? fórum

Hogyan lehet lecsót elrakni télire? (beszélgetés)


27. margareta51 (válaszként erre: 24. - Hereng jozsef)
2009. szept. 3. 22:01
Nekemis van meg haromeves lecsom.En a lecsot mas etelek izesitesehez hasznalom/toltotkaposzta,csorba,ghivecs,pacalporkolt stb./
26. judy47
2009. szept. 3. 14:21
Virsli,kolbász,tojás nélkül el áll akár évekig is.De étkezés elött fel kell fözni és ugy bele tenni a kolbászt,tojást,és a virslit.
2009. szept. 2. 20:00
Én a következő recept szerint szoktam, gyakran 2 évig is eláll. 90 dkg zsírba, 1 kg hagyma, 5 kg összevágott paprika és 2 kg paradicsom. Ezt forrástól számítva kb 40 percig főzöm, majd 2 kanál piros paprikát és 2 kanál sót teszek rá. Lezárom, ekkor belekeverek kb 3/4 csomag nátrium benzonátot vagy szalecilt. Üvegekbe teszem, és 1 napra száraz dunsztba. Kb 10-12 7 dl-es üveggel lesz belőle.
24. hereng jozsef (válaszként erre: 23. - Asszonyka)
2009. szept. 2. 19:42
ahány ház annyi szokás nem probléma , csak mink most eltetuk 15 kg paprikából lecsót és sokaljuk hozzá a zsírt , és a paradicsomot ,persze szalicint nálunk már jó pár éve az újságok is írták hogy rákkelto . ez is olyan dolog hogy ez nem jó máskor az nem jó erre csak akkor lehet odafogyelni ha az a dolog ami káros lehet-e nélkulozni .nálunk az anyáink használták a szalicint , de mink már tobb mint húsz éve nem használjuk . és van a pincénkbe 3-éves lecsónk még mindig jó.
2009. szept. 2. 19:07
koszonom az eszreveteled nekunk megfelel ez a recept nagyon finom es meg szaraz dunsztba sem kell tenni.
22. hereng jozsef (válaszként erre: 20. - Asszonyka)
2009. szept. 2. 19:04
ez a recept már jónak néz ki csak a kétkiló paprika helyett mink 5 kg paprika 1/5 kg paradicsom 3 nagy fej hagyma 2 dc olaj és szalicin semmi rák kelto és folosleges. ha jó megvan fozve és nem zold paradicsom van benne a tetok jól levanna szorítva száraz dunc ennyi .
21. judy47
2009. szept. 2. 19:00
Én mivel 2-en vagyunk,és readásul rossz étvágyuak,no meg nem a kedvenc a lecso,ezért 1kg paprikábol,1kg paradicsombol teszem el.Elkészitem a lecsot csak naturan! és lefagyasztom.Mikor télen elöveszed ugy is át kell fözni a kész lecsot majd akkor teszed bele a virslit és a kolbászt.Néha tojást is ütök rá.Csak virsli és kolbász nélkül lehet lefagyasztani müanyag dobozba!
2009. szept. 2. 18:51
Lecso telre: hozzavalok:2kg. zoldpaprika,1kg.paradicsom,4 fej kozepes hagyma,10dk.zsir,szalicil,so Az apro kockara vagott hagymata zsiron uvegesre piritjuk.hozzaadjuk az elore felvagott zoldpaprikat es a paradicsomot.Megsozzuk s a nyari lecsohoz hasonloan elkeszitjuk.Forron az uvegekbe toltjuk, tetejere egy keshegynyi szalicilt teszunk, s jo szorosan racsavarjuk a fedelet. Joetvagyat!!!!
19. hereng jozsef (válaszként erre: 18. - Margareta51)
2009. szept. 2. 18:28
ez mi akar lenni lecso ? ehhez gyomor is kell majd megenni . rendassen megsutni a lecsót és forrón uvegekbe és bele a száraz duncba. nem kell szalicin nem kell a mikróba tenni ha jó zárnak a tetok és jó megvan fozve akkor nincs semmi probléma vele.
18. margareta51 (válaszként erre: 1. - Kiscsaj16)
2009. szept. 2. 18:11

Tobbfele kepen lehet elrakni lecsot.

1.fozve;

1,5 kg hagyma

3 paprika

1/2 l olaj

1/2 kg zsir,so izles szerint


a hagymat es paprikat felkarikazni sozni es parolni amikor latod hogy a hagyma uvegesedik a kockara vagot paradicsomot hozza onteni es addig fozni mig a zsiradek feljonn a felszinre.Uvegekbe rakni es egy keves szalicilt ra rakni.En az uvegeket 3 percre a mikroba rakom utan ra teszem a fedelet vagy celofant es szaraz dunsztba rakom.


2.Itt a hagymat es a szalicilt kihagyom.


Paprikat sozom izles szerint es parolom olajban majd a paradicsomot hozza adom es addig fozom mig az olaj feljon a tetejere,uvegekbe rakom majd huszpercig fozom a vizben es ott hagyom kihulni.

Itt nem merem a mennyisegeket csak szemre.

3.Nyersen

2 kg paprika,3 kg paradicsom,so,zeller level v.petrezselyemzoldje es10 drb. aszpirin.

A paprikat es paradicsomot fel darabolod megsozod es a zeller vagy petrezselyem levelet aprora vagod a 10 tabletat ossze torod.Az egeszet ossze kavarod egy napot hagyod allni ,levet ereszt.Keskeny szaju 1/2 v.1/1 literes uvegekbe rakod a tetejere egy ujjnyi olajat vagy zsirt .

teszel.Vigyazat nem befotes uvegebe tenni.


A naplomban felrakok egy kepet a lecsorol amit most raktam el az 1.recept szerint.

17. bakesz
2009. szept. 2. 18:09
3kg paprika,2kg érett paradicsom,összemetélni 15dkg só, 15dkg cukor, állni hagyni(kb 1óráť), belerakni üvegekbe a levet ráönteni amit engedett és 20percet dunsztolni
2009. szept. 2. 17:54
rendesen megfozni a lecsót ,ne legyen benne csak érett paradicsom a kozepébol kikell vágni a csitka hejét , nemkell bele szalicin rákkelto .ha jól megvan fozve forrón bele az uvegekbe és száraz duncba bele tenni egy 24-órára jól betakargatni hogy mennél lassabban huljon ki. perszeellenorizni a tetokot hogy jól rá vannak téve mert ha forog akkor kiforr.
15. mmacus
2009. szept. 2. 17:52
Én ha télre teszem el, csak a paradicsomot és paprikát főzöm össze, semmi hagyma, zsiradék, só! Tartósítószer a tetejére, és télen amikor előveszem, akkor teszem hagymás alapra, vagy ételekbe ízesítésképpen. De fagyasztva is tettem már el, úgy is finom.
2009. szept. 2. 17:51

Én megfonyasztom a hagymát /olaj,zsir/ ki mibe..

Beleteszem a feldarabolt paprikát.

Lefedem, ha összerottyan, kioltom alóla a gázt, és mehet az üvegbe.

Tetejére /olaj, zsir/ rá a kupak és kész!

Ugy csináld, mint a lecsót, csak arra vigyázz, hogy neváljon le a héja a paprikáról.

2009. szept. 2. 17:49

De mi szoktunk úgy is elrakni paprikát,h csak felvágjuk, mint a lecsóhoz és nyersen lefagyasztjuk, és amikor lecsót akarunk csinálni, akkor frissen vesszük elő.

Persze a paradicsomot is lefagyasztjuk, általában félbe vágva.

12. varga.nora (válaszként erre: 11. - Eni0086)
2009. szept. 2. 17:48
Én is hallottam olyat is!
2009. szept. 2. 17:47

Szia!Anyukám is mindig rak el,rendessen megfőzi a lecsót,talán egy ki több zsiradékot tesz hozzá.(jobban el áll)majd üvegbe tölti és a tetejére teszi a szalicilt,mert nem valami jó ize van szerintem ha belevan keverve.(de ugyis jó lehet)

De hallottam már olyat is valaki lefagyassza zacsiba.

10. kry84 (válaszként erre: 8. - Kiscsaj16)
2009. szept. 2. 17:45
Nem kell.jó az úgy ahogy eredetileg csinálod.
9. kry84 (válaszként erre: 6. - Varga.nora)
2009. szept. 2. 17:44
Na akkor jól emlékeztem:)
2009. szept. 2. 17:44
oké de a paradicsomot miért kell külön megfőzni és ősszetörni?
2009. szept. 2. 17:44
fagyaszd le!
6. varga.nora (válaszként erre: 5. - Kry84)
2009. szept. 2. 17:44
Igen mi is rendesen megfőzzük, és szalicilből is belefőzünk egy keveset!
2009. szept. 2. 17:43

Nem,csak emlékeztem,hogy olvastam ezt a receptet.


A nagyim egyébként úgy csinálja,hogy rendesen megfőzi a lecsót,csak azt hiszem rak bele szalicilt és úgy tölti üvegekbe és ennyi.De nem vagyok benne biztos,hogy belefőzi,vagy utána rakja bele a szalicilt.

4. varga.nora (válaszként erre: 2. - Kry84)
2009. szept. 2. 17:42

Mi ma hasonlóképpen raktunk el! Csak paradicsomból mi kevesebbet rakunk bele.

A szalicilt ki ne hagyd.

2009. szept. 2. 17:41
köszi, te csináltál már ilyet?
2009. szept. 2. 17:37
2009. szept. 2. 17:36
hogyan lehet lecsót elrakni télire?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook