Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kb.10kg. öszibarackot kaptam, hogy a legfinomabb elrakni télire? fórum

Kb.10kg. öszibarackot kaptam, hogy a legfinomabb elrakni télire? (tudásbázis)


17. zinike
2015. márc. 30. 21:24
mi aszalva is nagyon szeretjük télen...
2015. márc. 30. 08:45
kompotnak tedd el!
15. 1366d1807f (válaszként erre: 10. - Ea9bff1b44)
2008. aug. 17. 20:03

Én is ezt használom! Nagyon jó! Ha betöltöm az üvegbe és rácsavarom a tetejét, akkor fejre állítom 5-10 percre és mehet a kamrába. NEM KELL DUNSZTOLNI!!!


A Knorr befőtt tartósítóval is így csinálom a befőtteket. Nem is beszélve arról, hogy rögtön kiderül, hogy ha nem zár rendesen a tető!!

2008. júl. 30. 14:17
Én életemben először csináltam az idén lekvárt. Először meggyből, majsd szilvából és őszibarackból. Vettem 2:1-ben lekvártartósítót. Nem kellett mást tenni, mint a megmosott gyümölcsöt összetörni vagy turmixolni, összefőzni a porral, átrottyantani a cukorral és mehetett az üvegbe. Szerintünk finom lett az eredmény. Holnap hoznak még két láda barackot, abból már azt hiszem én is befőttet csinálok. Ahhoz Knort használok én is, egyszerű, gyors, és nekem még soha nem romlott meg semmi.
13. supin
2008. júl. 27. 16:30
Én megveszem a KNORR gyümi eltevőt. Pofon egyszerű... És nincs tartósítóíz!!
2008. júl. 27. 12:14
mire észrevettem, jól eltelt az idő, de már látom, hogy volt segítséged :)
2008. júl. 14. 15:03
1 liter vizből,40 dkg cukorral szirupot főzöl,izesited szegfűszeggel,fahéjjal,belerakod a hámozott felezett barackot.2-3 perc után belerakod a szalicilt,üvegekbe rakod,lezárod,és száraz dunsztba rakod.Én hütőtáskába szoktam rakni,12 üveg fér egybe.
2008. júl. 13. 20:36
3:1-ben dzsemfixálóval szinte percek alatt tudsz isteni lekvárt főzni belőle.
2008. júl. 13. 20:30
Szia!Én mindenképp vegyesen tenném el télire befőttnek.Almával,körtével,stb.És ajánlom a Knorr befőtt tartósítót.Egyszerű,gyors,finom és biztosan eláll a gyűmölcs,amit elraksz vele.
2008. júl. 13. 20:26
Én el tudnám képzelni úgy, hogy pár fahéjrudat és szegfűszeget, meg talán kis mazsit is raksz a befőttbe, ha úgy rakod el, bár lekvárként is lehet ilyenekkel megbolondítani. :)
2008. júl. 13. 20:06
megköszönném!(J.K.Itza)
2008. júl. 13. 19:40
Befőttként rakd el, szerintem úgy a legjobb. Lekvárnak is lehet, de nagyon lédús és eléggé folyós lenne. Ja, vagy receptet is kérsz?
2008. júl. 13. 19:36
köszi! "vereskati"neked meg külön a befözés receptjét is!ráéreztél,hogy hiába vagyok régi háziasszony még lekvárt nem föztem!de ezt szerettem volna csinálni.
2008. júl. 13. 19:31
Lekvár, mi tegnap főztünk be 10 kiló sárga barackot, ma meg őszit :)
2008. júl. 13. 19:29

Őszibaracklekvár:

Az 1,5 kiló barackot forró vízbe tesszük, így néhány perc múlva magától lejön a héja. A gyümölcsöt elkezdjük főzni. Egy kis idő múlva a barack levet ereszt, amikor ez eltűnik, akkor ízlés szerint megcukrozzuk. Körülbelül hét-nyolc perc múlva, miután a cukorral felforrt, kész a baracklekvár. Üvegekbe merjük. Két napig nem kötjük le, hagyjuk, hogy a lekvár teteje megkeményedjen, így nem kell tartósítószert használnunk. Garantáltan nem megy tönkre ezzel a módszerrel a lekvár.


Palacsintába, csak úgy kaláccsal..........

2008. júl. 13. 19:24
Szerintem befőttnek a legfinomabb! Nálunk 40 üveggel minden télen elfogy.
2008. júl. 13. 19:18
Kb.10kg. öszibarackot kaptam, hogy a legfinomabb elrakni télire?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook