Melyik kereskedelemben kapható kávéőrleményből lehet a legfinomabb kávét főzni? (tudásbázis)
ha kávéimádó, akkor nem őrölt kávét veszel neki, hanem szemeset.
Nagyobb bevásárlóközpontokban ill. a Librik mellett működő Café Frei-ben lehet kimérve kapni kávét, én a helyedben többfélét vennék neki és szépen csomagolnám.
Nekem a tschibo exclusive ami nagyon bejött és a barna davidoff. :)
De hipermarketben lehet kapni szemes kávékat is, amiket a helyszínen darálnak, vagy vannak kifejezetten ilyen kávé-tea boltok. Na ott isteni kávékat lehet venni, ha van elég pénzed :)
Kicsit átolvasva dolgokat, igen biztosan a nyomásnak nagyon sok köze van, milyen kávét főzünk..
Akkor is maradok a hagyományosnál. Nem igazán a pénz, helyem nagyon kevés.. Állandó hely kell egy ilyen masinának, mint a mikrónak is..
azért fontos a nyomás, mert így pillanatok alatt át nyomja a vizet a kávén, és így tényleg egy minimális káros anyag kerül bele
én imádom a kávét, és egyre több cikket találok arról, hogy egészséges a kávé
Most böngészek infót. Arabika, robuszta, mi a külömbség.. Meg a nyomás mekkora ezekbe az egyszerűbb főzőkbe.. Bizony kicsi 2 bar sincs... Gázon főzzük le nem árt ha a láng épp körüléri a főző alját.. Mondjuk ezt tudtam...
Találok új infót, amit sajna nem tudtam.
Azt hiszem azt a nagyon ocsót akkor felejtős.. Meghát ha nincs villany esetleg, azért tudok ezzel a kotyógóssal. Max figyelem mikor kezd folyni, és félreveszem a főzőt a tűzről. Arra figyelek, ne follyon ki a tűzhelyre...
én is azt mondom, hogy ha arra van keret a Szarvasi kotyogós messze viszi a prímet a többi között... ami nekünk van kávéfőzőgép! tehát azt az igazi krémes kávét főzi, amiben benne van a kávé aromája, viszont alacsony a koffein tartalma... az olaszok ilyet isznak, azért nem kapnak infarktust napi 6-7 kávétól
A kávé titka hogy mekkora nyomással fő le és persze a minőségi alapanyag
egyszer én is jártam így, a mai napig nem értem!
kotyogós.
átkerült a felső részbe a víz, de mint víz. A kávé pedig kicsit nedves lett.
De hogy kerülte ki a víz a kávét???? Fizikai képtelenség. Soha nem fogok rájönni.
Espressóhoz 15 bar nyomású főzőre van szükség, sem többre, sem kevesebbre.
A legfinomabb kávék a Cafe Frei által forgalmazottak közül 2 etióp és egy brazil fajta.
Illetve az ő koffeinmentesüket veszem kizárólag, mert az nem vegyszerrel koffeinmentesített, mint a többi, hanem természetesen koffeinmentes típus.
Láttam egy kisfilmet kávéfőzőket tesztelték.
Több komolyabb gép mellett a hagyományos kotyogósat is.
Nem a legdrágább nem a legolcsóbb kávét használták.
És bizony a hagyományos kotyogóra mondta a tesztelő, hogy ez a legjobb. Azt hiszem olasz pasi volt a tesztalany....
Többfajtát ittunk már, nem tudom melyik volt a finomabb.
Talán a Meridó.. Mikor először bejött, az fini volt.
Paloma van most nekünk, az is jóó
Kávéfőzőt kell előbb választani, utána kávét.
Akkor ez a török kávé magyarosítása:)
Egyszer ki fogom próbálni, köszi az ötletet.
a kávéfőzőn tök sok múlik.
amúgy sztem a "nyomós" kávé nagyon finom. ikeában meg sok helyen lehet kapni ilyen üveg kanna, beleszórod az őrölt kávét, ráöntöd a forró vizet, 1-2 percig hagyod kavarogni meg ülepedni, aztán a tetejét belenyomod - egy szűrő tulajdonképpen lenyomja az aljára a zaccot, ki lehet önteni a kannából a zaccmentes kávét. Még olcsó kávéból is nagyon finom kávét csinál.
Teljesen igazad van, legszívesebben vennék hozzá egy olyan kávéfőzőt is ami közvetlen lefőzés előtt őröli meg a kávét és nagy nyomáson főzi le...
Sajnos az nem olcsó :((((
Segafredo Intermezzo megfizethető és jó; a drágábbak Pellini, Lavazza és Davidoff nem feltétlen jobbak, de tény hogy finomak, csak ki kell tapasztalni neked melyik ízlik jobban; valamelyik savasabb
de ha igazán jó kávét akarsz, akkor nem őrleményt veszel, hanem rendes szemes kávét
További ajánlott fórumok:
- Hol találok kereskedelmi szakmenedzser OKJ tételek kidolgozva?
- A paprikás krumpli mivel a legfinomabb?
- Érdemes a kereskedelemben állást keresni?
- Melyik a legfinomabb virsli?
- Hogyan "koptassam le" a legfinomabban?
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?