Érdemes a kereskedelemben állást keresni? (beszélgetős fórum)
Ja, én nem azokról beszélek szerintem, amiről te, meg ugye itt Pesten is más a helyzet.
1-2 évvel ezelőtt azért nem vették fel az egyik volt kolléganőmet, mert 57 éves, idén felvettünk egy 61 évest:D
Mert ugye informatikus hiány is van...
biztos volt valami központi utasítás, h a vevő nem szagolgathatja a parfümöket.
pedig én venni is akartam, de ha nem, hát nem.
Akkor még sem voltam ott, mert én Újpesten voltam egy ilyennek a szem és fültanúja:DDD
Vicces volt!
Tehetnének ki tesztüvegeket és akkor nem lenne gondja a biztonsági őrnek:)
szia
ez Győrben volt egy Rossmannban.
Igen, a többiről nem is nagyon írtam:D
Azért írtam ki a konkrét boltok nevét.
Egyébként a fiam dolgozott H and M-ben. Ott csak annyi volt a gond, hogy a beosztásba nem szólhatott bele.
Igen, már hónapok óta mást sem szajkóznak. Kereskedő és vendéglátós hiány van, mert inkább kimennek külföldre.
Még sok-sok évvel ezelőtt voltam egy lidl-s interjún, ahol egy másik nőt is behívtak. Én töltöttem ki az adatlapját, mert neki nem ment. Őt vették fel. Persze előre mondták, hogy a kereskedelmi végzettségűek előnyben vannak.
A HM-ben 3 fordulós interjúk vannak.:)
ja ,mielőtt az önéletrajzot firtatná valaki,profi önéletrajzom van,amit segített megíni olyasvalaki aki ért hozzá,és még így se volt könnyű.Az ember manapság örülhet és szerencsésnek érezheti magát,ha van hol dolgozni,ez azért szörnyen elkeserítő és persze hogy sokan nem hagyják ott ami van.
ebben a régióban ahol én élek,különösen nehéz,nem tudnám a két kezemen összeszámolni hány ismerősöm munkanélküli,pedig a többségük nem egy unintellligens,ostoba,tanulatlan valaki .(
kereskedő hiány van?akkor miért van az,hogy az ember millió helyre beadja az önéletrajzát és még csak be se hívják,több éves gyakorlattal és végzettséggel? nem írom,meddig nem volt munkám,míg ide be nem hívtak,ahol most vagyok....itt is idióta tesztekkel indítottak,logikai meg matematikai tesztekkel,meg több órás,több fordulós interjú,pedig én nem vezetői beosztásban vagyok,nem is arra jelentkeztem....összesen a 27 emberből felvettek 3-mat,azokat,akiknek a teszje a legjobb lett+akik megfeleltek az interjún is
ahhoz képest,mekkora hiány van,jól megy a válogatás...:S Arról már nem beszélve,miszerint válogatnak,mert hogy nem reális szempontok szerint az már biztos..
Igen, lehet, hogy meg lehet szokni. A muszáj nagy úr!
De sokan épp ezért nem mennek a kereskedelembe dolgozni, mert nem hajlandóak elfogadni ezt a mentalitást, amin nem csodálkozok egy kicsit sem.
Aztán a híradóban halljuk, hogy kereskedő hiány van. Vajon miért? Miért nem néznek körbe és szelektálják ki az ilyeneket, hogy a normálisak is el tudják viselni?
Szerintem azért ez nem jellemző. Ha nem vesznek fel, akkor az a végzettség hiánya.
Egyszer még bőven 35 alatt gondoltam rá, hogy elmegyek egy CBA-ba dolgozni, mert az egyik ismerősöm többet keresett, mint én a bankban, ráadásul utaznom sem kellett volna, mert csak elsétáltam volna a boltig, úgy 50 métert. Nem volt gond semmi mással, csak azzal, hogy nincs kereskedelmi végzettségem. Persze, megkérdeztem, hogy bankba jó vagyok? Erre, csak azt válaszolta, hogy úgy tűnik oda igen:)
sok ismerősöm kb. olyan korú, mint én és gond nélkül elhelyezkednek ilyen helyeken, ha akarnak.
Nem tudom milyen vagy:) Csak bízok benne, hogy nem ilyen.
Az írásaid alapján nem sorolnálak az ilyenek közé!
Igen, sajnos ez van.
Az egyik bankban, ahol dolgoztam, az egyik fiók ügyintézője minden nap felhívott egy bizonyos termék kondíciói miatt, és megsértődött, amikor meguntam és felhívtam rá a figyelmét, hogy honnan kellene ezt tudnia.
Utána jelentkezett hozzánk és csodálkozott, hogy nem vettük fel....
Én egyébként igazán sajnálom őket, amikor én vagyok az ügyfél:DDD
Én semmi pénzért nem mennék fiókba dolgozni. Nem azért, mert nem értek hozzá, és nem is az ügyfelek miatt, hanem azért, mert ott sem tudnék úgy dolgozni, ahogy az ottani főnökök gondolják. Én senkire nem tukmálnék rá semmit és én elmondanám az igazat, emiatt viszont nem hoznám amit elvárnának...
További ajánlott fórumok:
- Hátrány úgy állást keresni, hogy közben főiskolára járok, persze levelezőre?
- Tudtok Nekem olyan oldalt ajánlani, ahol 2 felnőtt és 1 gyermek részére tudok keresni jó árban szállást a Balatonnál?
- Valaki meg tudná adni azt a weboldal cimet, ahol a közigazgatásban lehet állást keresni?
- Melyik kereskedelmi egységben érdemes vezetőként dolgozni?
- Mennyit lehet keresni egy multi cégnél diplomával, pl. kereskedelmi ügyintézőként?
- Hogyan lehet gyakornoki állást keresni?