Hátrány úgy állást keresni, hogy közben főiskolára járok, persze levelezőre? (tudásbázis kérdés)
igen, hátrány határozottan állítom
a tapasztalatom azt mutatja,hogy igen.
hogy miért?mert 100 százalékos munkaerőt akrnak mindenhol,és nem nézik jó szemmel,ha valaki nincs ott mondjuk a vizsgaidőszak miatt,vagy mert éppen komzultációra megy.
én 2 évig kerestem másik munkát,és ihy is ismerősön keresztül sikerült az egyetem mellett méásik munkát találni,ahol hála az égnek a fönök rendi.
vizsgaidőszakban(most is pl) nem dolgozom,és még fizut is kapok.majd ha vége,ledolgozom.igy van akkor is ha suliba vagyok,mert nekem havi egy hét a konzultáció,ami nem kevés.
Saját tapasztalatból mondom, nekem már 3szor sikerült nagyon is könnyen munkát találnom, esti mellett, ami ráadásul több időt vesz igénybe, mint alevelező szakok.
Természetesen lehet levelező mellett munkát találni. A lényeg, hogy ne hallgasd el! sok helyen értékelik, hogy motivált vagy önmagad továbbképzését illetően. ahol meg ez nem érdekli a munkáltatót, ott általában az sem zavarja, hogy néha elmész korábban a suli miatt. Kivéve a bankszektor, ott nehéz ügy, mivel eléggé rugalmatlanok a bankok.
Szerintem igen. Nekem nem sikerül állást találnom levelező mellett.:(
Nem ,sQt Ismim Kislányának meg is ígérték: igényt tartanak a munkájára, akkor is, ha végez :)
mindenképp említsd meg,mert ha vizsgaidőszakod lesz,gáz lehet,hogy mennyi szabit veszel ki,hogy jut időd tanulni,stb. Nem szabad hazudni önéletrajzban,interjúnál,mert előbb utóbb kiderül,és annál cikibb lesdz később
Nem,sőt!nekem kifejezetten díjazták,hogy "céltudatos,törtető" vagyok,igaz,vizsgaidőszakban nem mindig voltak elnézők
mondom, nem azt mondtam, hogy ne írd bele, hogy tanulsz, hanem azt, hogy azt ne írd bele, hogy mennyi időt vesz igénybe a munkaidőből.
Sztem amúgy ha nem írnám bele, akkor nem kerülne elő interjún a kérdés, hiszen nincs benne az önéletrajzban az ilyen irányú terv, akkor miért kérdeznének rá? Azt meg tényleg nem szeretném, h rákérdeznek, nem akar továbbtanulni? Ja, de már fél éve főiskolára járok...Kicsit én a helyükben elveszteném a bizalmat...De ki hogy látja... Nem lehet az ő fejükkel gondolkodni, ki mit tart előnynek, hátránynak.
úgy értettem, hogy azt ne írd bele, hogy mennyi időt vesz igénybe.
Azért is írom bele, m nem szeretek "sunyizni", a másik meg hogy lehet, h épp előny lesz nekik, hogy itt egy ember, aki törekszik, tanul...Amikor tavaly kerestem állást, akkor már szept-től jártam egy fősulira (amit tudtam h nem fogok folytatni, m nem tetszett, de az önéletrajzomban még szerepelt), és nem kerülte hátrányba anno, sokszor jártam interjúra. Nem tűnt problémának.
szerintem ne írja bele ezt az önéletrajzba.
majd az interjún úgyis előkerül ez a kérdés.
lehet, hogy van olyan cég, ahova emiatt nem hívnak be, szerintem ezt be kell nyelni, hogy sok helyen a tanulást nem támogatják. :-(
majd behívnak máshová.
akkor azt írd bele az önéletrajzodba, hogy havi 2 nap elfoglaltsággal jár mindössze.
szerintem az nem sok.
a lényeg, hogy lássa a munkáltató egyből, hogy ez a munkaidőd mennyiben érinti. ha látják, hogy nem nagyon, akkor szerintem nem lesz probléma belőle!
Nyilván érinti, ahogy írtam nekem havi 2 nap, de ez még nem is sok. Sajnos az hogy levelező képzés és egyértelműen dolgozó emberek járnak oda, nem azt jelenti, hogy csak hétvégén van oktatás. Szerintem nem nagyon van olyan iskola... Ezt a munkáltatók is tudhatják. Egyébként rengetegen dolgoznak úgy, h mellette így tanulnak, ezért sem gondolnám, h hátránnyal indulok, csak nem értem, most miért nem hívnak interjúra. Amúgy meg le a kalappal, hogy az ember hajlandó dolgozni és tanulni egyszerre, mert ez nem is olyan egyszer dolog.
érdemes az önéletrajzodba beleírni azt is hogy a folyamatban levő főiskola a munkaidőd nem érinti. (ha valóban így van)
Szerintem egyáltalán nem, abban az esetben, ha munkaidőben nem kell menned az iskolába. (Kivéve gondolom a vizsgák, de arra meg szabit veszel ki.)
Ebben az esetben előny is, hiszen látszik hogy ambiciózus, tanulni vágyó ember vagy.
Ha a munkaidőd is érinti, akkor hátrány.
Megmondom én, csak nem hívnak be... :)
Szerintem nem lehet gond.
Én is így dolgozom már fél éve.
Csak mindenképpen meg kell mondano mikor kell suliba menned és majd ők eldöntik megéri e nekik.Én minden második pénteken és szombaton járok suliba + még a vizsgáim többsége is hétköznapra esik, de a főnök azt mondta így is felvesz.Ezt csak főnöke válogatja.
Igen, csak az a baj, h múltkor, mikor állást kerestem, folyton jártam interjúkra, most meg semmi :( Az önéletrajzommal semmi gond, sőt bővűlt munkatapasztalattal, ezért jutott eszembe, h lehet a suli miatt nem kellenék, pedig csak havi 2 hétköznapot venne igénybe vagy még annyit sem ... Keresem az okot, miért nem hívnak, jó tudom, válság van...De feladták azt a hírdetést, ergo valószínű keresnek is embert...
Szia!
ANno én is így kerestem állást, levelezős voltam.
Szerintem ez sok mondentől függ. PL mikor van konzultációd? Nekem havi 1 hét volt, de jelen lenni nem volt muszáj, meg értelme sem volt. Ha nincs névsor, és valaki odaadja az anygot, akkor emiatt nem tudsz hiányozni a munkából.
Függ attól is mikor vannak a vizsgák, és mennyi egy félévben.
Nekem sokszor egy vizsga egy nap olt, mert a suli 400 km-re volt, és egy félévben 6-7 volt, sose hétvégén. Azt szabival oldottam meg.
Mindenestre engem felvettek.
Sok sikert! Ja, de önéletrajzba szerintem ne írd bele, legalábbis én nem írtam, csak interjún mondtam.
Egyaltalan nem,sok sikert!
Attól függ, hogy melyik városban élsz. Egyébként akik levelezősök, azok pont a munka vagy a baba miatt levelezősök, szóval rengetegen találnak úgy is munkát.
Hátrány úgy állást keresni, hogy közben főiskolára járok, persze levelezőre?
További ajánlott fórumok: