Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Télire hogy lehet elrakni karalábét? fórum

Télire hogy lehet elrakni karalábét? (tudásbázis)


2015. júl. 5. 18:33
Köszi mindenkinek
19. 12d083b51b (válaszként erre: 15. - "Trudi")
2015. júl. 5. 17:21

Ezt találtam, nézd csak...


[link]


Talán segít

18. 12d083b51b (válaszként erre: 15. - "Trudi")
2015. júl. 5. 17:19

Gondolom, hogy ugyanazt a forró sós lét öntik rá, azt el tudom képzelni, hogy valami tartósítót is raknak bele.

Én nem csináltam, nincs spájzom, csak fagyasztóm. :))

17. "Trudi" (válaszként erre: 12. - Vikyci)
2015. júl. 5. 17:11
Nem rossz ötlet....
16. "Trudi" (válaszként erre: 14. - 0c7adf8ee7)
2015. júl. 5. 17:10
De ez most nyári karalábé
15. "Trudi" (válaszként erre: 13. - 12d083b51b)
2015. júl. 5. 17:10
Gondolom fel kell önteni lével,ugye?Valami tartósítószer?
14. 0c7adf8ee7 (válaszként erre: 1. - "Trudi")
2015. júl. 5. 16:06
Van kimondottan téli karalábé. Akár januárban-februárban is megvásárolható hasonlóan a fejes káposztához.
13. 12d083b51b (válaszként erre: 3. - "Trudi")
2015. júl. 5. 15:55
Szokták blansírozni = forrásban levő vízbe egy pillanatra belerakod a felszelt karalábét. Utána üvegbe, és rakod száraz dunsztba. Én még így nem próbáltam. Van aki a karfiolt is így rakja el.
12. Vikyci (válaszként erre: 9. - "Trudi")
2015. júl. 5. 15:55
Esetleg a vízóra aknába leengedni?
2015. júl. 5. 15:52
Én úgy szoktam, hogy meghámozom. Először karikára szelem, majd mint a szalma krumplit. Nyersen rakom zacsiba. Amikor szükségem van rá, még fagyott állapotban rakom a forrásban levő levesbe, akkor megmarad a roppanós állaga még azután is, hogy puhára főtt.
2015. júl. 5. 15:34
Esetleg valaki szárítással nem próbálkozott még?Arra is kíváncsi lennék,hogyan kell és milyen lesz az eredmény.
2015. júl. 5. 15:33
Itt most nyári karalábéról van szó,már fel kell szednem,mert elég nagyok ahhoz hogy lassan fás legyen a belsejük.Pince,verem nincs.Fagyasztó korlátozott kapacitású,tehát max.fél kilónyit tudok bele tenni a karalábéból,a többi hely kell a húsnak és egyéb zöldségnek-gyümölcsnek.Valami fortélyra gondoltam,ha esetleg valaki ismer vagy próbált már a fagyasztáson és vermelésen kívül valamit.Lehet perverz leszek,mint a Forever Happy anyósa és bedunsztolom őket!
2015. júl. 5. 15:21

Bálint gazdától:


A karalábét nem szokták tartósítani. Annál fontosabb eljárás a téli tárolása. Erre a célra a nyár végén, ősszel termelt növények a legmegfelelőbbek. A levelektől és a gyökérzetüktől megtisztított gumókat veremben, pincében, fagymentes kamrában lehet jól eltartani 0-4°C hőmérsékleten és 90-95% relatív légnedvesség mellett. A betárolt gumók időnkénti átválogatásáról ne feledkezzünk meg

2015. júl. 5. 15:21

A leveszöldségeket két módon lehet tartósítani:

mélyhűtőben, megtisztítva, adagokban zacskókba téve

pincében homokban, egészben, mosatlanul.

6. bnedora (válaszként erre: 2. - 3d787b167a)
2015. júl. 5. 15:21
Pincébe csak a téli fajtát jó elrakni.
5. 3d787b167a (válaszként erre: 4. - "Trudi")
2015. júl. 5. 15:12

Pfff! Kár!


Anyós amilyen perverz, bedunsztolná őket. :)

4. "Trudi" (válaszként erre: 2. - 3d787b167a)
2015. júl. 5. 15:10
Ez az,hogy nincs pincém
2015. júl. 5. 15:09
Hogyan lehet elrakni télire a karalábét?Elég sok termett és nem tudok vele mit kezdeni.Fagyasztómba nem fér,hűvös pincém nincs.Mit lehet vele még kezdeni ezen kívül?
2015. júl. 5. 15:08
pince
2015. júl. 5. 15:08
Télire elrakni karalábét....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook